Usvojen budžet grada Kruševca za 2021. godinu

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA KRUŠEVCA: Usvojen budžet

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА КРУШЕВЦА: Усвојен буџет

Foto: Kruševac.rs

NA sednici Skupšini grada Kruševca, odbornici su usvojili Odluku o gradskom budžetu, Kadrovski plan Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva, Službe mesnih zajednica, Službe budžetske inspekcije i Službe interne revizije za 2021. godinu.

Odlukom o budžetu planirana su ukupna primanja i prihodi i ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 4,7 milijardi dinara, od toga 4,6 milijardi sredstava iz budžeta i 133,4 miliona dinara iz drugih izvora budžetskih korisnika. Za realizaciju investicija planirano je 1,5 milijardi dinara, a za tekuće održavanje 379,5 miliona.

Ovom prilikom Skupština je usvojila i Program razvoja grada za naredu godinu, sa projekcijom za 2022. i 2023, kao i Program uređivanja i Program otuđenja građevinskog zemljišta.

Najznačajnija investicija u Programu razvoja je rekonstrukcija Trga kosovskih junaka, koja je započeta ove i nastavlja se naredne godine, u iznosu od 300 miliona dinara. Program predviđa i nastavak ulaganja u izgradnju nedostajeće infrastrukture za vodosnabdevanje seoskih naselja i to izgradnjom magistralnog cevovoda Dvorane-Zdravinje, za šta je opredeljeno 70 miliona dinara, kao i značajna ulaganja u sportske objekte.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/949003/sednica-skupstine-grada-krusevca-usvojen-budzet

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply