Uručeni ključevi stanova u Jastrebčevim zgradama u Pejtonu

Zoran Đorđević

KRUŠEVAC Ministar odbrane uručio ključeve 33 stana – Ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je u kruševačkom naselju Pejton ključeve 33 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Zoran Đorđević

Zoran Đorđević, Foto: Ministarstvo odbrane

Od toga je 26 stanova dodeljeno u Kruševcu, a preostali stanari useliće se u stanove u Nišu, Kuršumliji i Velikom Gradištu.

Đorđević je istakao da će se sa ovakvom praksom stambenog zbrinjavanja nastaviti i ubuduće, a da će već sutra svečano biti uručeni ključevi od 26 novih stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Beogradu.

– Stambeno zbrinjavanje i materijalni položaj su prioriteti Ministarstva odbrane. Pokušavamo i kroz stambeno subvencionisanje da pomognemo ljudima da dođu do krova nad glavom, a takođe se trudimo da u tom slučaju izdejstvujemo najpovoljnije moguće uslove za naše pripadnike – poručio je Đorđević.

Zoran Đorđević uručuje ključZoran Đorđević uručuje ključ, Foto: Ministarstvo odbrane

Govoreći o obezbeđivanju novih stanova kroz Master plan, Đorđević je ukazao da trenutni zastoj na tom planu ne treba da obeshrabri.

– Animiramo lokalne samouprave da po povoljnijim uslovima dođu do tih lokacija, kako bi i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili nove stanove. Master plan je sada u fazi izrade novog predloga i probaćemo da izađemo u susret lokalnim samoupravama – rekao je on.

PROČITAJ JOŠ:  Lokacija izgradnje budućeg parka sa dinosaurusima Šarengrad na Slobodištu, pored mesta stradanja desetine hiljada ljudi!

Sem toga što će biti drugačiji način procene imovine, jedna od najvažnijih novosti je da će lokalne samouprave imati i period mirovanja kad neće ništa uplaćivati, dodao je on.

– U tom slučaju, imaće dovoljno vremena da lokacije privedu nameni, urade detaljan urbanistički plan, probaju da nađu investitora i onda krenu da isplaćuju Ministarstvu odbrane – objasnio je Đorđević, naglašavajući da će takav model biti dobar kako za razvoj lokalnih samouprava, tako i za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, ali i za celokupan razvoj naše zemlje.

Naselje PejtonNaselje Pejton, Foto: Ministarstvo odbrane

Govoreći o saradnji Kruševca i sistema odbrane, gradonačelnik Dragi Nestorović istakao je da osim stanova koji su danas dodeljeni, u istoj zgradi u vlasništvu Grada je još 12 stanova spremih za razmenu za kruševački Dom Vojske.

Nakon svečane dodele ključeva, Đorđević je sa saradnicima obišao stan broj 28 u koji će se useliti kapetan Milan Tanić sa porodicom, kome je poželeo srećno useljenje.

Izvor: Alo.rs

Facebook Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *