URS ponovo u parlamentu i u vlasti u Kruševcu?!

Pristupanjem odbornika Saše Živkovića i Zorana Rakića URS-u, ta partija, koja na majskim izborima nije prešla cenzus u Kruševcu, dobila je predstavnike u lokalnom parlamentu

 

Posle loših izbornih rezultata URS-a u Kruševcu i raspuštanja Gradskog odbora, prelaskom dvojice odbornika iz lokalnog „Pokreta za promene“ u tu partiju i uvođenjem povereništva, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) vratili su se u politički život Kruševca.

Poverenik Dragutin Veljković rekao je danas na konferenciji za novinare da novoizabrano Povereništvo od 13 članova u narednom periodu očekuju odgovoran zadatak obnove URS-a u Kruševcu i redovna komunikacija sa članstvom.

„Formirana su radna tela za infrastrukturu i rad sa stručnim timovima, a proces revizije članstva nalazi se u završnoj fazi“, istakao je Veljković.

Novinarima su se danas obratili i odbornici Saša Živković i Zoran Rakić, koji su, kako su naveli, iz principijalnih razloga napustili „Pokret za promene“ dr Branislava Katančevića i prešli u redove URS-a.

Njihovim pristupanjem URS-u, ta partija, koja na majskim izborima nije prešla cenzus u Kruševcu, dobila je predstavnike u lokalnom parlamentu.

PROČITAJ JOŠ:  Kako je čovek koji je do juče prodavao kafu došao na čelo BIA? Kršenje zakona, psovke, vređanja, sprečavanje da deca dobiju normalnu školu...

„U ovom trenutku aktivno usklađujemo politiku koja treba da bude zastupana u Skupštini grada sa pojedinim odbornicima i na pragu smo formiranja odborničke grupe“, rekao je poverenik Veljković.

On je dodao da povereništvo još nije donelo odluku da li će odbornici URS-a biti u vlasti ili opoziciji, ali je kazao da je cilj partije da koalicija na lokalu bude u skladu sa onom na republičkom nivou.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply