Uređenje Jastrebca se privodi kraju!

jastrebac-uredjenje

Radovi na čišćenju i uređenju jezera na Jastrepcu privode se kraju. Do sada je iskopano preko 100 hiljada kubika mulja, a dnevno se izvadi od 1.200 do 1.500 kubika.

jastrebac-uredjenje

Nakon ovih radova uslediće sređivanje 2 plaže, dečijeg igrališta, a biće uređen i park oko jezera. Vrednost radova je oko 7 i po miliona dinara, sredstva je obezbedilo Javno preduzeće Srbija vode, a izvođač je kruševačko građevinsko preduzeće „Aleks gradnja“.

Iako je planirani rok za završetak radova polovina oktobra, isti bi prema najavama izvođača Aleksandra Lazarevića, trebalo da budu završeni ovih dana.

 

Jastrebac jezero ciscenje

Jastrebac je, inače, omiljeno, izletište Kruševljana, a najveću posećenost ima u vreme Prvomajskih praznika, kad se na jastrebačkim padinama i duž korita jastrebačkih potoka i Lomničke reke slije više desetina hiljada izletnika.

Nekada je na Jastrebcu radilo više hotela, jer je ovde gotovo svaka krušćevačka firma i ustanova imala svoj kutak za odbor i zabavu. Mnogi su se davno ugasili, a danas su najposećeniji Motel Trajal i Planinarski dom.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply