UPIS: Nema mesta u Gimnaziji, Ekonomsko-trgovinskoj i Medicinskoj školi u Kruševcu i u Gimnaziji u Trsteniku

upis

Nakon prvog upisnog kruga u srednje škole, mesta su popunjena u Gimnaziji, Ekonomsko-trgovinskoj i Medicinskoj školi u Kruševcu kao i u trsteničkoj Gimnaziji. Ove godine najveće interesovanje vladalo je za tehničara drumskoj saobraćaja u Mašinsko elektrotehničkoj školi. Drugi upisni krug je 10. jula, kada će biti objavljen i konačan raspored učenika u srednjim školama.

upis

U srednjim školama na području Rasinskog okruga ove godine je bilo 125 mesta više nego srednjoškolaca, a u Kruševcu 319 – navodi načelnik Školske uprave za Rasinski okrug Zoran Asković i naglašava da je od 2.188 učenika, 2.158 izašlo na završni ispit u Kruševcu, dok će 30 đaka svoju šansu potražiti na ispitu u avgustu.

U Kruševcu su za sada, mesta popunjena u Gimnaziji, Ekonomsko – trgovinskoj i Medicinskoj, kao i u trsteničkoj Gimnaziji „Vuk Karadžić“.

Drugi upisni krug je 10. jula, kada će biti objavljen i konačan raspored učenika u srednjim školama.

Kruševačka Tehnička škola u školsku 2014/2015. godinu upisaće 210 učenika u tri područja rada: geodezija i građevinastvo, šumarstvo i obrada drveta i tekstilstvo i kožarstvo. Za obrazovne profile četvrtog stepena planirano je 6 odeljenja i kombinovano trećeg stepena za obrazovne profile keramičar i monter suve gradnje. Prema rečima direktorke Nadežde Milovanović najveće ineteresovanje bilo je za građevinske tehničare za visokogradnju dok slobodnih mesta za upis u drugom krugu, 10. jula ima samo na smeru niskogradnje.

U prvi razred Hemijsko tehnološke škole u Kruševcu prvog dana upisano je 226 učenika, ima još 74 slobodnih mesta. Pomoćnik direktora Violeta Cvetković zadovoljna je upisom i očekuju da će posle drugog upisnog dana kao i u sledećem upisnom roku 10. jula mesta biti popunjena.  Škola je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobila spisak učenika koji su u listi želja na prvom mestu imali Hemajko tehnološku školu, a među su osim kruševačkih i učenici iz drugih gradova Srbije. Zbog smanjenog broja dece, kao i u većini sredsnjih škola ove godine upisano je jedno odeljenje manje a to je smer hemijsko- tehnološki tehničar. Prioritet u ovoj školi i dalje će biti zasnimanja koja će učenicima omogućiti da postanu samostalni i lakše dodju do posla, a karektiristika ove škole je i velika podrška i razumevanje za učenike koji se aktivno bave sportom.

RTK Izvor

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply