Umrla od karcinoma, da li su lekari odgovorni zbog pogrešnog lečenja?

doktori iz krusevca

Radomir Jolić iz Kruševca krivi lekare za smrt svoje ćerke Slađane i tvrdi da ona nije bila na vreme obaveštena od čega boluje. Bolnica demantuje.

doktori iz krusevca

Jolić, naime, sumnja da o rezultatima koji su pokazali da ima rak, njihovu ćerku nisu obavestili pola godine. U bolnici u Kruševcu kažu da je pacijentkinja na vreme bila obaveštena od čega boluje.

Slađana Jolić preminula je 15. marta u velikim bolovima. Lekaru se prvi put javila aprila prošle godine zbog izrasline na dojci. Kasnije odlazi kod onkologa. Ocu je govorila da je redovno zvala bolnicu, ali da nije bilo informacija o rezultatima. Porodica tek krajem godine saznaje da Slađana boluje od raka dojke koji se proširio i zahvatio mnoge organe.

Jolić kaže da je umrla u izuzetno jakim bolovima.

Radomir kaže da su rezultati stigli ubrzo nakon pregleda na onkologiji, ali da o njima Slađanu niko nije obavestio. Istovremeno su je lečili od osteoporoze, jer se žalila na bolove.

„Konstatovali su osteoporozu, a u istom odeljenju leži nalaz biopsije koji ima dijagnozu karcinoma“, kaže Jolić.

Prema podacima bolnice u Kruševcu Slađana je lečena od maja 2013. godine na Hirurgiji dojki i mekih tkiva.

U saopštenju se navodi i da je to bila lična želja preminule i da bolnicanije bila u obavezi da o rezultatima obavesti porodicu.

Jolić, kako kaže, ne namerava da tuži bolnicu, već je izlaskom u javnost želeo da ukaže na ono što smatra da su greške lekara, kako se nešto slično ne bi nekom drugom ponovilo.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply