Uhapšena medicinska sestra zbog sumnje u falsifikovanja potpisa i krađu lekova u višemilionskoj vrednosti

Medicinska sestra uhapšena, sumnja se da je krala lekove koji vrede četiri i po miliona dinara i falsifikovala potpis lekara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Antikorupcijskim timom Ministarstva zdravlja, uhapsili su L. K. (54), bivšu radnicu Opšte bolnice Kruševac, zbog sumnje da je izvršila krivično delo pronevera.
Kako se sumnja, ona je tokom 2020. godine, radeći kao medicinska sestra, prisvojila lekove koji su joj bili povereni u radu u vrednosti od 4.566.020 dinara, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.
Sumnja se da je ona falsifikovala potpis lekara na osnovu kojih je preuzimala znatno veće količine lekova od stvarno potrebnih i srazmeno broju pacijenata, a koje je prisvojila za sebe. Ona je, kako se sumnja, prikrivala krivično delo tako što je u informacionom programu bolnice unosila neistinite podatke da su lekovi razduženi i dati pacijentima prilikom lečenja.
Deo lekova za koje se smatra da je osumnjičena prisvojila se koriste za lečenje teško obolelih pacijenata poput onih sa teškim traumama i tretiranih hirurškim putem.
Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.
Izvor: 021.rs
Link: https://www.021.rs/story/Info/Srbija/266999/Medicinska-sestra-uhapsena-sumnja-se-da-je-krala-lekove-koji-vrede-cetiri-i-po-miliona-dinara-i-falsifikovala-potpis-lekara.html
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply