Uhapšeni mladići koji su krenuli u Preševo da ruše spomenik

Niška policija kod naplatne rampe Nais privela grupu mladića iz Beograda, Šapca i Kragujevca. Privedeni kod sebe imali macole, čekiće, ”pajsere” i ”boksere”.

 

Niška policija je u nedelju ujutru zaustavila vozila beogradske registracije u kojima je bilo 14 mladića iz Beograda, Šapca i Kruševca koji su navodno krenuli da poruše sporan spomenik u Preševu. Policija ih je zaustavila kod naplatne rampe Nais i svi su zatim dovedeni do Policijske stanice Crveni krst gde su ispitivani nekoliko sati.

Ovu informaciju u nedelju niko od niških zvaničnika policije nije hteo da potvrdi. Saznali smo nezvanično da su samo trojica od njih zadržani i predati sudiji za prekršaje. Njih trojica su procesuirani zbog kršenja Zakona o oružju i municiji. Oni zapravo i nisu imali vatreno oružje kod sebe već macole, čekiće, “pajsere” i “boksere”.

Negiraju da su pošli da ruše spomenik već da “posete” Preševo. Navodno rade kao privatno obezbeđenje pa im se zato u vozilima našlo “hladno oružje”, kaže izvor “Novosti”.

Sredinom novembra bez ikakve najave i pompe ispred zgrade lokalne samouprave otkriven je spomenik palim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM), na kome je ispisano 27 imena pripadnika ove vojske, tada je rečeno da su spomenik podigli veterani ove takozvane oslobodilačke vojske. Predsednik Vlade i ministar policije Ivica Dačić u par navrata pozvao je čelnike lokalne samouprave da sklone spomenik, jer je postavljen bez ikakve dozvole.

Na otvaranju su pripadnici ove vojske predstavljeni kao mučenici i narodni heroji jer su dali svoj život za slobodu, tada nisu izostale ni nacionalističke izjave tipa da upravo na “jugu Srbije počinje Kosovo koje je sastavni deo Albanije”.

 

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Kod pedesetogodišnjaka pronađena marihuana smeštena u tri teglice!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply