Gašića ugrozile žene: Uhapšene majka i ćerka iz Jasike zbog pisanja na Fejsbuku protiv Vučića i Gašića!

Zbog pretnji Vučiću i Gašiću, uhapšene majka i kćerka

Zbog pretnji Vučiću i Gašiću, uhapšene majka i kćerka – Kruševačka policija je privela dve ženske osobe i odredila im zadržavanje zbog pretnji koje su uputile putem društvene mreže Fejsbuk.

Zbog pretnji Vučiću i Gašiću, uhapšene majka i kćerka

Pretnje su upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, objavila je na sajtu Radio-televizija Kruševac.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, RTK prenosi da je kruševačka policija to uradila na osnovu naloga Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu i Tužilaštva za visoko-tehnološki kriminal u Beogradu.

Prema navodima televizije, privedene su žena i njena ćerka iz mesta Jasika kod Kruševca „zbog sumnje da su počinile krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakona, kao i krivično delo proganjanje iz člana 138a“.

Optužene su i za napad na ovlašćeno lice zbog opiranja prilikom privođenja.

S obzirom da nije navedeno konkretno u čemu se sastojalo proganjanje i ugrožavanje bezbednosti spomenutih političara, ostaje nagađanje da su nesrećne žene ugrozile jedino popularnost ovih političara.

 

Izvod iz Krivičnog zakona RS

Ugrožavanje sigurnosti

Član 138

(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

PROČITAJ JOŠ:  Napad na policiajca na dužnosti u centru Aleksandrovca

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema više lica ili ako je delo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posledice, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(3) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema predsedniku Republike, narodnom poslaniku, predsedniku Vlade, članovima Vlade, sudiji Ustavnog suda, sudiji, javnom tužiocu i zameniku javnog tužioca, advokatu, policijskom službeniku i licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Proganjanje

Član 138a

(1) Ko u toku određenog vremenskog perioda:

1) drugo lice neovlašćeno prati ili preduzima druge radnje u cilju fizičkog približavanja tom licu protivno njegovoj volji;

2) protivno volji drugog lica nastoji da sa njim uspostavi kontakt neposredno, preko trećeg lica ili putem sredstava komunikacije;

3) zloupotrebljava podatke o ličnosti drugog lica ili njemu bliskog lica radi nuđenja robe ili usluga;

4) preti napadom na život, telo ili slobodu drugog lica ili njemu bliskog lica;

PROČITAJ JOŠ:  Napad na policiajca na dužnosti u centru Aleksandrovca

5) preduzima druge slične radnje na način koji može osetno da ugrozi lični život lica prema kome se radnje preduzimaju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana izazvana opasnost po život, zdravlje ili telo lica prema kome je delo izvršeno ili njemu bliskog lica, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

(3) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana nastupila smrt drugog lica ili njemu bliskog lica, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do deset godina.

 

Rtk.rs, Rts.rs, Vecernje Novosti, Danas

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply