Uhapšen bankar koji je opljačkao klijente banke i pozajmljivao njihov novac!

Foto: S. Babović

Sumnjivi poslovi kruševačkog bankara – Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv kruševačkog bankara A.J. (33), saznaju „Novosti“

 Foto: S. Babović

Foto: S. Babović

KRUŠEVAC – VIŠE javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv kruševačkog bankara A.J. (33), saznaju „Novosti“. Bivši službenik filijale „Hipo alpe adrija banke“ u Kruševcu okrivljen je za prisvajanje oko 19,9 miliona dinara, ali i „služenje“ sa čak 39,4 miliona dinara sa računa ove beogradske banke!

Prema saznanjima „Novosti“, ove „operacije“ odvijale su se od tokom 2014.godine, a istraga je otpočela prošlog proleća.

– Protiv okrivljenog je podignuta optužnica zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom vidu zbog opravdane sumnje da je sa računa 5 klijenata „Hipo alpe adria bank“ AD Beograd, filijala Kruševac, bez njihovog odobrenja podigao i protivpravno prisvojio 171.055,00 evra (19.900.973,86 dinara) i zbog krivičnog dela posluga u produženom vidu zbog opravdane sumnje da je bez znanja i odobrenja 14 klijenata iste banke, podigao ukupno 344.223,00 evra u dinarskoj protivvrednosti od 39.482.582,09 dinara i isti koristio, a nakon toga vratio na njihove račune – navodi za „Novosti“ dr Bratislav Petrović, Viši javni tužilac.

Okrivljeni bankar u pritvoru je od 23. januara ove godine. Prema saznanjima „Novosti“, A. J.je radio kao stručni saradnik na šalterskim poslovima. Krajem 2014, otišao je iz banke, prethodno podnevši zahtev za raskid radnog odnosa, ali je poslodavac otkrio sumnjive poslove kada im se obratio jedan klijent.

Za krivično delo zloupotrebe položaja ovlašćenog lica okrivljenom bankaru preti od dve do 12 godina, a za “služenje” tuđim novcem, od šest meseci do pet godina.

Izvor: Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:600387-Sumnjivi-poslovi-krusevackog-bankara

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply