Učenici Mašinsko-elektrotehničke škole Kruševac osvojili prvu Republičku nagradu u programiranju robota

Programiranje robota i školski festival klimatizacije i grejanja

U Politehničkoj školi u Kragujevcu je održano je drugo po redu Republičko takmičenje u programiranju robota. Najbolje plasirana ekipa ove godine je ekipa Anubis (Katarina-Glorija Grujić, Aleksandar Stojadinović) iz Mašinsko-elektrotehničke škole Kruševac.

Programiranje robota i školski festival klimatizacije i grejanja

 

 

Na takmičenju, koje je održano 8. i 9 maja 2015. godine učestvovalo je 12 ekipa srednjih stručnih škola, koje pripadaju Zajednici mašinskih škola Srbije. Najbolje plasirana ekipa ove godine je ekipa Anubis (Katarina-Glorija Grujić, Aleksandar Stojadinović) iz Mašinsko-elektrotehničke škole, Kruševac, a drugo i treće mesto su zauzele ekipe Meha.Dim (Dušan Ivančić, Miloš Jovanović) i MAAR (Stefan Zdravković, Saša Gucunja) obe iz „Politehnike“ – škole za nove tehnologije, Beograd.

Na samom takmičenju, ekipe su rešavale tri zadatka – iscrtavanje oblika, prolazak kroz lavirint i sakupljanje predmeta. Svi zadaci su zahtevali autonomno kretanje robota. Ove godine, sve ekipe su koristile Lego komplete, dok se za naredna takmičenja očekuje pojava i samostalno konstruisanih robota u školama učesnicama.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply