Udruženje Kreativa predstavlja etno garderobu, manekenke visokoobrazovane devojke

Jelena Jovanović i Jelena Maksimović

Etno-garderobu u Kruševcu nose visokoobrazovane manekenke. Rade volonterski jer žele da predstave našu tradiciju

 Jelena Jovanović i Jelena Maksimović

Jelena Jovanović i Jelena Maksimović

VISOKOOBRAZOVANE devojke iz Kruševca sve češće se bave manekenstvom, ali ne da bi se proslavile na modnoj pisti, nego sa željom da promovišu prave vrednosti. Nesvakidašnje, takozvane etno-manekenke učestvuju na revijama volonterski. Među ovim lepoticama su pravnice, sociolozi, profesorke, studentkinje…

Jelena Maksimović, diplomirani demograf, jedna je od manekenki koja je nedavno učestvovala na etno-reviji kruševačke mode u Topoli.

– Verujem da smo sve vođene idejom da treba predstaviti pravi sistem vrednosti, a to svakako možemo učiniti kroz modu – kaže Jelena. – Dosta je kratkih sukanja i izazovnih dekoltea. Etno garderoba je prepoznatljiva po prirodnim materijalima, a obogaćena je vezom, koji je u duhu naše tradicije.

Jelena Jovanović je manje od godinu dana u manekenstvu.

– Po struci sam diplomirani filolog, a ovaj hobi mi pruža mogućnosti da putujem i promovišem autentične modele – kaže nam Jelena Jovanović.

Etno-kreatorke i dizajnerke rado angažuju školovane manekenke.

– Sarađujem sa devojkama koje imaju fakultet, visoke škole ili su studentkinje – ističe dizajnerka Dragana Petrović. – Iz njih izbija prirodna lepota, a to je, verujem, i zaštitni znak mojih kolekcija. One ne nose mnogo šminke, nemaju silikone i ne jure za reflektorima. Jednostavno žele da noseći etno-odeću praktično pokažu koliko je lepa srpska kultura.

Udruženje za zaštitu tradicije srpskog naroda „Kreativa“ među članicama ima na desetine fakultetski obrazovanih devojaka, koje uz bavljenje modom uspešno rade u svojoj struci.

 

KREATIVA“

OVDE je reč o novoj volonterskoj inspiraciji – objašnjava dr Radmila Maksimović. – Kreatorke i etno-manekenke su zajedno sa brojnim ženama iz Rasinskog okruga svesne značaja povezanosti tradicije i novih trendova osnovale Udruženje „Kreativa“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply