„Ubio sam kurvu“ napisao je ubica pošto je udavio svoju suprugu na spavanju!

Mesto zločina

IZAŠAO IZ ZATVORA PA UBIO ŽENU Karminom napisao poruku na zidu: „Ubio sam kurvu“ – Ljubiša Vasić (26) iz Kruševca u četvrtak je izašao iz istražnog zatvora, gde je bio zbog krađa i razbojništava, i iste večeri jastukom ugušio nevenčanu suprugu Zlatu Nikolić (23) dok je u susednoj prostoriji spavao njihov dvogodišnji sinčić!

Mesto zločina

 

Nakon zločina, iznad kreveta je karminom napisao: “Ubio sam kurvu”, a potom otišao u dvorište svojih roditelja, gde je pokušao da se obesi.

– Tog dana je došao kod nas u kuću, ali je bio uzdržan i nije mnogo pričao. U neko doba, Zlata je uzela laptop i njih dvoje su otišli u spavaću sobu da gledaju film. Ja sam sa šestoro unučadi i snajom ostala u dnevnoj sobi, gde smo razmestili krevete da spavamo. Brzo sam zaspala, a probudili su me oko tri sata kum Zdravko i dvojica policajaca, koji su mi rekli da je Ljubiša zadavio Zlatu – kroz suze se priseća Zlatina majka Lidija Mitrović, koja je preko ramena policajaca videla ćerkin leš na krevetu. Nakon toga se onesvestila.

– Ljubiša je bio mnogo ljubomoran jer je često zbog krađa bio u zatvoru. Dok su bili u Nemačkoj, stalno ju je tukao. Zbog batina je jedno dete rodila mrtvo. Ćerkica im je umrla sa devet meseci. I mene je napadao i udarao. Pre pet dana, dok je još bio u zatvoru, njegova familija je došla pred našu kuću i pretila nam: „Ljubiša će sve da vas pobije”. Pre 20 dana su je isterali iz njihove kuće – priča Lidija pokazujući jastuk kojim je Ljubiša ugušio Zlatu.

Ubistvo se dogodilo oko ponoći. Ljubiša je nakon zločina mirno išetao iz kuće i otišao do dvorišta svojih roditelja u naselju Marko Orlović, udaljenog pedesetak metara od mesta ubistva.

Ubica: Ljubiša VasićUbica: Ljubiša Vasić, Foto: privatna arhiva

– Popeo se na sprat i pokucao na vrata. Majka Mihona je otvorila, a on je rekao: “Ubio sam Zlatu! Došao sam da se oprostim jer ću da se obesim”. Onda je majku poljubio u ruku i otišao iza kuće. Počele smo da kukamo i dozivamo oca i braću – kaže S. V. (17), Ljubišina mlađa sestra.

Nekoliko minuta kasnije, na majčin poziv, braća su našla Ljubišu iza kuće, u šupi, kako visi na konopcu.

– Krv mu je išla iz nosa i ušiju. Položili smo ga na sunđer i pozvali policiju i Hitnu pomoć. Još dok je bio u zatvoru, najavljivao je da će da se ubije jer nije mogao da izdrži to što ga žena vara. Znao je sa kim je sve išla. Žao mi je unučeta, koje će sada da ostane samo. I Zlate mi je žao, iako nas nije mnogo poštovala. Svašta je pisala za nas na Fejsbuku. Bili su zajedno osam, devet godina. Za sve je kriva ljubomora – kršeći ruke objašnjava Ljubišin otac Slavoljub.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je Ljubiši odredilo zadržavanje do 48 sati. On bi trebalo da bude saslušan danas, nakon čega će mu, najverovatnije, biti određen pritvor.

Vest preuzeta iz Alo novina

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply