Ubica stomatologa je jedan od uhapšenih blizanaca, koji su kumovi s ubijenim Rokićem

Milutin Rokić

Vojin (68) i Dejan (68) Stanković bili su kumovi sa Milutinom Rokićem, a motiv zločina još se ispituje. Braća Stanković su jednojajčani blizanci, zbog toga se još ne zna čiji je DNK nađen na mestu zločina

Milutin Rokić

Jednojajčani blizanci Vojin (68) i Dejan (68) Stanković, nekadašnji pripadnici Legije stranaca, uhapšeni su zbog sumnje da su 2. marta prošle godine u Čupićevoj ulici u Kruševcu ubili poznatog zubara Milutina Rokića (65), inače njihovog kuma, saznaje Kurir.

Sumnja se da je hitac u zubara najverovatnije ispalio Dejan, ali su braća koja su juče privedena u Više tužilaštvo na saslušanje odbila da govore o zločinu. Zasad se obojici na teret stavlja ubistvo – kaže izvor Kurira iz istrage.

Bio mu prvi komšija

Prema našim saznanjima, motiv zločina se još istražuje, ali sumnja se da je reč o sukobu odranije. Na mestu zločina poznatog kruševačkog zubara, kako otkriva naš sagovornik, ubica je ostavio DNK.

– Taj trag, međutim, ne otkriva u potpunosti ko je ispalio hitac u Rokića jer, s obzirom na to da je reč o jednojajčanim blizancima, nemoguće je utvrditi koji je od njih toga dana u zgradi ostavio tragove. Njihov DNK je identičan – otkriva naš izvor.

PROČITAJ JOŠ:  Zaplenjena droga tokom pretresa automobila, suvozač će se braniti sa slobode, biće podneta krivična prijava

Međutim, drugi prikupljeni dokazi zasad ukazuju na to da je oroz povukao Dejan, koji je pre zločina čak i živeo u istoj zgradi u kojoj je stanovao i ubijeni. Braća Stanković odranije su poznata policijama čak nekoliko država.

– Ranije su osuđivani u inostranstvu i već su služili zatvorske kazne. Bežeći od pravde, završili su u Južnoj Africi, gde su navodno radili čak i u ličnom obezbeđenju tadašnjeg predsednika te zemlje – dodaje on.Poznanik braće Stanković potvrdio je za Kurir da su, osim u Južnoj Africi, neko vreme proveli i u Legiji stranaca.

Strah i trepet

– Vojin je, koliko znam, nekoliko puta ranjavan na različitim ratištima. Pričalo se i da su bili izuzetno surovi, da su se iživljavali. Koliko znam, u Srbiju su se vratili pre desetak godina – kaže poznanik uhapšene braće.

Dejan se, kako navodi, pre nekoliko godina iz Kruševca preselio u Umku, a u rodni grad povremeno je dolazio.

– Najverovatnije su se obogatili u Legiji stranaca i pljačkajući po Evropi. Kad su se vratili u zemlju, Dejan je u Umci otvorio motel, a braća su zajedno u Kruševcu držala i kockarnice. Bili su strah i trepet u gradu, niko nije smeo da im se suprotstavi – kaže sagovornik Kurira.

PROČITAJ JOŠ:  Policija intervenisala zbog šenlučenja i pucanja, pa napadnuti na proslavi srpske Nove godine, zadobili lakše telesne povrede

Detalji zločina

– stomatolog Milutin Rokić ubijen je oko 23 sata 2. marta 2014.
– napadač s fantomkom ispalio mu je hitac u grudi u zgradi u kojoj živi
– ranjeni doktor puzao je oko 30 metara do komšije kako bi zatražio pomoć.
– dva dana kasnije zubar je u bolnici podlegao povredama

Legija stranaca

– Legija stranaca je francuska profesionalna vojna jedinica, sastavljena uglavnom od dobrovoljaca iz celog sveta
– Uslovi za prijem u jedinicu su starost između 17 i 40 godina, neki od važećih dokumenata i dobra fizička forma
– Najpoznatiji srpski osuđenik koji je bio pripadnik Legije stranaca jeste Milorad Ulemek Legija, koji služi kaznu od 40 godina zatvora

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply