Ubica stomatologa je jedan od uhapšenih blizanaca, koji su kumovi s ubijenim Rokićem

Milutin Rokić

Vojin (68) i Dejan (68) Stanković bili su kumovi sa Milutinom Rokićem, a motiv zločina još se ispituje. Braća Stanković su jednojajčani blizanci, zbog toga se još ne zna čiji je DNK nađen na mestu zločina

Milutin Rokić

Jednojajčani blizanci Vojin (68) i Dejan (68) Stanković, nekadašnji pripadnici Legije stranaca, uhapšeni su zbog sumnje da su 2. marta prošle godine u Čupićevoj ulici u Kruševcu ubili poznatog zubara Milutina Rokića (65), inače njihovog kuma, saznaje Kurir.

Sumnja se da je hitac u zubara najverovatnije ispalio Dejan, ali su braća koja su juče privedena u Više tužilaštvo na saslušanje odbila da govore o zločinu. Zasad se obojici na teret stavlja ubistvo – kaže izvor Kurira iz istrage.

Bio mu prvi komšija

Prema našim saznanjima, motiv zločina se još istražuje, ali sumnja se da je reč o sukobu odranije. Na mestu zločina poznatog kruševačkog zubara, kako otkriva naš sagovornik, ubica je ostavio DNK.

– Taj trag, međutim, ne otkriva u potpunosti ko je ispalio hitac u Rokića jer, s obzirom na to da je reč o jednojajčanim blizancima, nemoguće je utvrditi koji je od njih toga dana u zgradi ostavio tragove. Njihov DNK je identičan – otkriva naš izvor.

Međutim, drugi prikupljeni dokazi zasad ukazuju na to da je oroz povukao Dejan, koji je pre zločina čak i živeo u istoj zgradi u kojoj je stanovao i ubijeni. Braća Stanković odranije su poznata policijama čak nekoliko država.

– Ranije su osuđivani u inostranstvu i već su služili zatvorske kazne. Bežeći od pravde, završili su u Južnoj Africi, gde su navodno radili čak i u ličnom obezbeđenju tadašnjeg predsednika te zemlje – dodaje on.Poznanik braće Stanković potvrdio je za Kurir da su, osim u Južnoj Africi, neko vreme proveli i u Legiji stranaca.

Strah i trepet

– Vojin je, koliko znam, nekoliko puta ranjavan na različitim ratištima. Pričalo se i da su bili izuzetno surovi, da su se iživljavali. Koliko znam, u Srbiju su se vratili pre desetak godina – kaže poznanik uhapšene braće.

Dejan se, kako navodi, pre nekoliko godina iz Kruševca preselio u Umku, a u rodni grad povremeno je dolazio.

– Najverovatnije su se obogatili u Legiji stranaca i pljačkajući po Evropi. Kad su se vratili u zemlju, Dejan je u Umci otvorio motel, a braća su zajedno u Kruševcu držala i kockarnice. Bili su strah i trepet u gradu, niko nije smeo da im se suprotstavi – kaže sagovornik Kurira.

Detalji zločina

– stomatolog Milutin Rokić ubijen je oko 23 sata 2. marta 2014.
– napadač s fantomkom ispalio mu je hitac u grudi u zgradi u kojoj živi
– ranjeni doktor puzao je oko 30 metara do komšije kako bi zatražio pomoć.
– dva dana kasnije zubar je u bolnici podlegao povredama

Legija stranaca

– Legija stranaca je francuska profesionalna vojna jedinica, sastavljena uglavnom od dobrovoljaca iz celog sveta
– Uslovi za prijem u jedinicu su starost između 17 i 40 godina, neki od važećih dokumenata i dobra fizička forma
– Najpoznatiji srpski osuđenik koji je bio pripadnik Legije stranaca jeste Milorad Ulemek Legija, koji služi kaznu od 40 godina zatvora

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply