U Trsteniku ponovo vanredno stanje zbog povećanja broja zaraženih Covid 19 virusom, najviše prenosa zaraze u kafićima

BUKNULA KORONA Dve nedelje od ukidanja, PONOVO UVEDENA VANREDNA SITUACIJA u ovoj opštini
Dom zdravlja Sava Stanojevic u Trsteniku foto Dom zdravlja Foto: Arhiva Doma zdravlja / RAS Srbija

Opština Trstenik ponovo je uvela vanrednu situaciju. Do ove odluke koja je doneta danas, samo dve nedelje nakon što je u opštini ukinuta vanredna situacija, došlo je usled pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji Trstenika na šta ukazuje i poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

– Od početka epidemije je na teritoriji naše opštine registrovano 109 pacijenata pozitivnih na KOVID-19, a među 11 novobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, 10 iz Trstenika. Ispitivanjem kontakata obolelih, dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva – navodi Milena Turk, predsednica opštine.

Turk navodi da je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije i da su preduzete posebne mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa. Sugrađane moli da se pridržavaju propisanih mera kako bi se što pre izborili sa pandemijom, pišu „Novosti“.

Prema podacima ZZJZ Kruševac u zadnja 24 sata potvrđena su 3 novoboelela, a među njima dva u opštini Trstenik i jedan slučaj u Kruševcu. Od početka epidemije u Rasinskom okrugu zabeleženo je 1.487 slučajeva KOVID-19, a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 4.282 osobe. Izlečenim se smatra 1.409 lica.

PROČITAJ JOŠ:  U Rasinskom okrugu u posednjih 24 sata virus potvrđen kod 32 osobe, polovina od ovog broja u Kruševcu, na Infektivnom odeljenju bolnice na lečenju je 35 pacijenata

Izvor: Blic.rs

Link: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/buknula-korona-dve-nedelje-od-ukidanja-ponovo-uvedena-vanredna-situacija-u-ovoj/ens6cv0

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply