U toku je rekonstrukcija Obilićeve (gradonačelnikove) ulice

Obiliceva ulica

U toku su radovi na rekonstrukciji trotoara u Obilićevoj ulici od Nemanjine do Trga Kostrurnica. Ulica bi, prema planu Direkcije za urbanizam i izgradnju grada Kruševca, za saobraćaj trebalo da bude otvorena krajem jula

Obiliceva ulica

U okviru rekonstrukcije u Obilićevoj ulici, izvode se radovi na proširenju trotoara sa obe strane od Nemanjine do Trga Kosturnica, u dužini od 723 metra.

Prema projektu Direkcije za urbanizam i izgradnju grada Kruševca, ulica će za saobraćaj biti zatvarana sukcesivno. Trotoar će u delu od Nemanjine, levom stranom do Trga Kosturnica biti proširen na oko 4 metra. Nakon završetka radova, sledi projekat obeležavanja parking mesta, samo sa jedne strane a saobraćaj će se i dalje odvijati jednosmerno. Radove, čija je vrednost 10 miliona 200 hiljada dinara, bez PDV-a, izvodi preduzeće DOO Min gradnja Niš.

– Obilićeva ulica s obzirom da je paralelna sa glavnom Vidovdanskom i počinje u zoni Stare zelene pijace, jedna je od najprometnijih u Kruševcu. Planom direkcije za urbanizam i izgradnju grada Kruševca, iz budžeta grada za 2013. godinu obezbeđena su sredstva za rekonstrukciju, rekao je prilikom obilaska radova zamenik direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju Milan Milošević.

PROČITAJ JOŠ:  Povodom 1. marta, Dana civilne zaštite, uručena donacija zaštitnih uniformi jedinici civilne zaštite Grada Kruševca

Završetak rekonstrukcije Obilićeve ulice, koja se finansira sredstvima iz gradskog budžeta, planiran je do kraja jula.

Prema projektu Direkcije za urbanizam i izgradnju grada Kruševca u toku su radovi na rekonstrukciji Rebekinog sokačeta u centru grada, ulici Miše Mitrovića, u Šavranu i u Vučaku.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply