U Rasinskom okrugu otkriveno 116 zaraženih Korona virusom, 85 u Kruševcu, u Nišu preminuo čovek iz Varvarina, 33 pacijenta se leči u Kruševcu

U Rasinskom okrugu 116 potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona: U Kruševcu na lečenju 33 pacijenta, u KC Niš preminuo meštanin Varvarina – Hospitalizovani u Opštoj bolnici u stabilnom stanju
 Foto: S. Babović

Foto: S. Babović

KRUŠEVAC – U Rasinskom okrugu je od početka epidemije virusa korona potvrđeno 116 slučajeva, a među njima 85 slučajeva iz Kruševca. Prema podacima “Novosti”, juče je zabeležen jedan smrtni slučaj koji se dovodi u vezu sa KOVID-19. Meštanin Varvarina T.M.(79), preminuo je u KC Niš.

– Trenutno se na lečenju 111 pacijenata,od čega je 33 sa potvrđenim virusom – iznosi dr Savko Marković, zamenik direktora bolnice. – Svi se nalaze u dosta stabilnom stanju, imaju neophodnu terapiju. Niko od hospitalizovanih čije se stanje dovodi u vezu sa korona-virusom nije na respiratoru.Petoro medicinskih radnika nalazi se na bolničkom lečenju i njihovo stanje je dobro. Nekoliko se od virusa korona oporavlja u kućnim uslovima.

U upravi bolnice navode da će imati stručan i neselektivan pristup prilikom slanja pacijenata u Halu sportova, koja će se za one sa lakšom kliničkom slikom otvoriti kroz par dana u Kruševcu.

Brisevi iz Kruševca se od pre tri dana šalju u laboratoriju instituta u Batajnici. Epidemiološka slika u okrugu drži se pod kontrolom, budući da broj uzorkovanih briseva raste, ali se već izvestan period beleži isti broj potvrđenih i na dnevnom nivodu iznosi 8 do 9 slučajeva. Sprečeno je eskaliranje zaraze u većim kolektivima i institucijama od vitalnog značaja.

Najnoviji podaci govore da je u Kruševcu danas u samoizolaciji 918 lica, u Varvarinu-163, Trsteniku-158, Aleksandrovcu-132, Ćićevcu-64 i u Brusu-60. Prvi pacijent kod koga je zvanično izlečen KOVID-19 iz Rasinskog okruga, Kruševljanin Dejan Gavrilović, svedoči za “Novosti” da terapija daje rezultate i da će ukoliko zatreba, prvi dati krv kako bi pomogao obolelima.

VARVARIN

ODMAH iza Kruševca, opština Varvarin,koja broji tek 17.000 ljudi najpogođenija je korona-virusom u Rasinskom okrugu. Zabeleženo je 16 slučajeva KOVID-19 i nažalost, tri osobe su preminule.U Ambulanti za respiratorne infekcije u Kruševcu,sve više pacijenata sa disajnim tegobama javlja se baš iz ove opštine.U Domu zdravlja u samom Varvarinu osposobljena je i respiratorna jedinica.

Izvor: Novosti.rs
Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:858930-U-Rasinskom-okrugu-116-potvrdjenih-slucajeva-zaraze-virusom-korona-U-Krusevcu-na-lecenju-33-pacijenta-u-KC-Nis-preminuo-mestanin-Varvarina
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply