U Rasinskom okrugu kod 212 osobe potvrđen virus Covid 19, u Kruševcu 168 povrđenih slučajeva zaraze

Štab za vanredne situacije grada Kruševca – NOVI BILANS U RASINSKOM OKRUGU: 22 novozaražena, ukupno 212 pacijenata bori se sa koronom

NOVI BILANS U RASINSKOM OKRUGU: 22 novozaražena, ukupno 212 pacijenata bori se sa koronom

Danas je zvanično potvrđeno da je virusom korona zaraženo ukupno 212 osoba, a juče je ta brojka bila 190, znači 22 osobe više.

Najveći broj zaraženih od virusa Kovid 19 je u Kruševcu – 168, u opštini Varvarin je 19, u Aleksandrovcu 11, Ćićevcu 8, Trsteniku 4 i Brusu 2 osobe, zvanično je danas potvrđeno. potvđena je zaraženost koronavirusom. Na području Rasinskog okruga ukupno je preminulo 18 osoba i to 14 muškaraca I 4 žena. Najviše je umrlih sa teritorije grada Kruševca – 11 osoba, šest je iz Varvarina i jedna osoba iz Ćićevca.

Štab za vanredne situacije grada Kruševca u potpunosti je preuredio Halu sportova u privremenu Kovid bolnicu i već je primljeno prvih 13 pacijenata od ove bolesti sa lakšom kliničkom slikom, a danas i narednih dana se očekuje prijem novih bolesnika. U ovom momentu ovde će se primate oboleli sa teriitorije Rasinskog okruga, a prema ranijim najavama nadležnih, prema potrebama i u skladu sa situacijom, možda će biti smeštani i oboleli iz drugih sredina.

Privremena bolnica u Hali sportova ima kapacitet od 130 kreveta, a u proteklih desetak dana je kompletno opremljena i novim aparatima, po dva ultrazvuka, monitora za praćenje vitalnih funkcija i EKG-aparata. U toku ove nedelje privremenu bolnicu su posetili medicinski eksperti iz Kine i Ruske Federacije, dali visoku ocenu opremljenosti i predložili određene savete za još bolji rad.

Privredna društva i preduzetnici u Rasinskom okrugu rade u skladu sa propisima vanrednog stanja i potrebama države, lokalnih samouprava i svojih obaveza prema poslovnim partnerima. Proizvodnja u kruševačkoj fabrici nemačke kompanije „Henkel“ počela je da radi. Proizvodni pogoni su prestali da rade kada je registrovan određeni broj zaraženih radnika od korone virusa, krajem marta, zatim je usledila kompletna dezinfekcija celog fabričkog kruga i dvonedeljna pauza.

Konfekcija “Brami” iz Aleksandrovca dnevno sašije 7.000 komada zaštitnih maski, a sada je zaposleno 50 radnika, koji su raspoređeni po grupama i na potrebnom odstojanju. Gradskom štabu za vanredne situacije u Kruševcu isporučuju 5.000 komada, a preostalih 2.000 komada zdravstvenim i drugim ustanovama.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply