U Rasinskom okrugu 108 potvrđenih slučajeva Korona virusa, u Kruševcu 78, bataljon ABHO Vojske Srbije dezinfikuje bolnički krug i gradske ulice

Bataljon ABHO ušao u bolnicu, dezinfikuju ceo Kruševac – Pripadnici 246. bataljona ABHO, čije je sedište u Kruševcu krenuli su danas sa dezinfekcijom kruga Opšte bolnice i ulica grada. Za “Novosti” svedoče da će se boriti protiv epidemije sve dok bude bilo potrebno

KRUŠEVAC – Pripadnici 246.bataljona ABHO,čije je sedište u Kruševcu krenuli su danas sa dezinfekcijom kruga Opšte bolnice i ulica grada. Za“Novosti” svedoče da će se boriti protiv epidemije sve dok bude bilo potrebno.

Dezinfekciju puteva i javnih površina obavljaju sa cisternom za dekontaminaciju M-78, uz upotrebu natrijum-hipohlorita.

– Od proglašenja vanrednog stanja, jedinice 246. bataljona Atomsko-biološko-hemijske odbrane iz sastava Kopnene vojske angažovane su na zadacima biološke dezinfekcije u najugroženijim gradovima i opštinama na teritoriji zemlje, a od danas smo u Kruševcu gde radimo dezinfekciju kruga Opšte bolnice, ulica i drugih javnih površina-napominje za “Novosti” major Vladimir Filipović, komandant 246. bataljona ABHO u Kruševcu.-Cilj je da u saradnji sa ostalim gradskim i državnim službama i organima što pre situaciju stavimo pod kontrolu.

Oprema sa kojom raspolaže vojnici omogućava da se na najefikasniji i najbezbedniji način obavi dezinfekcija.

– Mi smo maksimalno spremni za ovakvu situaciju, ljudstvo je obučeno i motivisano i nadam se da ćemo uspešno izvršiti zadatak – navodi major Filipović.

Major Filipović i gradonačelnica

Jedinice ABHO neprekidno rade u KOVID bolnicama na Beogradskom i Novosadskom sajmu, u Hali “Čapir” u Nišu. Zaduženi su za dezinfekciju ljudi i pokretnih stvari. Više mobilnih ekipa angažovano je u Nišu, Ćupriji, Kraljevu, Raškoj, Novom Pazaru kao i drugim manjim mestima. Iste zadatke obavljaju i objektima Generalštaba, kasarnama i drugim objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

– Pripadnici 246. ABHO su angažovani i na higijenskom tretiranju državljana naše zemlje koji dolaze iz inostranstva u karantinima u Subotici,Moroviću i na Fruškoj Gori-predočavaju za “Novosti” u komandi ABHO, odakle je na zadacima mobilisano više od 90 pripadnika, sa 15 specijalnih motornih vozila ACD M-78, uređajima za dekontaminaciju novije generacije i više od 13 ostalih motornih vozila kao logistička podrška.

– Iako je to pripadnicima bataljona životni poziv, na svakom terenu vidi se koliko su požrtvovani, humani i spremni da pomognu-kaže kapetan Saša Petrović.

U OKRUGU 108 SLUČAJEVA,PRIPADNIK BATALjONA LEČI SE U KCV

KAKO je potvrđeno “Novostima” u 246. b. ABHO, jedan pripadnik ovog bataljona je pozitivan na virus KOVID-19. Zbrinut je u KC Vojvodina i njegovo opšte zdrastveno stanje je stabilno. Major Vladimir Filipović navodi da je virus dobio na zadatku, kao i da se očekuju njegov skoriji povratak u jedinicu.

Prema poslednjim podacima ZZJZ, na teritoriji Rasinskog okruga ima 108 potvrđenih slučajeva korona virusa, od čega je u Kruševcu 78.

KOMUNALCI ČISTE 24 SATA

SA temeljnom dezinfekcijom Kruševca i okoline nastavljaju i neumorni radnici JKP Kruševac.

– Dezinfikuju se sve ulice, čak i one manje, sva naseljena mesta koja teritorijalno pripadaju gradu, ustanove, stambene zgrade, objekti od vitalnog značaja, posebno zdravstvene ustanove i to više puta na dan – predočava graodnačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:858539-Bataljon-ABHO-usao-u-bolnicu-dezinfikuju-ceo-Krusevac

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply