U najavi novi saobraćajni kolaps, kod Stare pijace!

Nezavisni pokret svih nezaposlenih Srbije

NEZAVISNI POKRET SVIH NEZAPOSLENIH SRBIJE,

Poštovani, u daljem tekstu NPSNS, umoljava Vas da javno objavite naš protest koji upućujemo direktoru POSLOVNOG CENTRA u Kruševcu, Dragiju Markoviću, inače električaru koji je preko noći postao diplomirani ekonomista, povodom njegove izjave date kruševačkim informativnim glasilima a u vezi izmeštanja tezgi sa STARE KRUŠEVAČKE PIJACE u vreme renoviranja iste.

Nezavisni pokret svih nezaposlenih Srbije

Naime, o čemu se radi?!

Veoma naučen i nadaren dotični direktor je dao izjavu da će zamoliti njegovog, takođe veoma pametnog, šefa, inače ministra vojnog Bratislava Gašića da kao neko ko mnogo voli Kruševac i sve daje, kako bi ga uništio, za grad da odobri korišćenje platoa ispred Doma Vojske u Kruševcu, koji se nalazi u neposrednoj blizini pomenute pijace, da se na tom prostoru izmeste pijačne tezge u vremenu dok traje renoviranje pijace. Oko 3 meseca, od Aprila do Juna. Zna se da su to prolećni meseci i da su pešaci a posebno đaci tad najaktivniji u kretanju ulicama.

NPSNS upozorava da bi takvom, sulodom, odlukom direktora Poslovnog Centra, uz odobrenje ministra vojnog, u tom delu grada gde je veoma velika frekfrencija pešaka koji se kreću ka Bolnici, Hitnoj pomoći, Dijagnostičkom Centru, kruševačkim grobljima, OŠ Vuk Karadžić, i delu grada koji vodi ka Bagdali, postalo gotovo nemoguće kretanje pešaka trotoarom jer druga strana ulice, do parkića, ima veoma uzani trotoar a uz to sama ulica je za saobraćaj jako frekfentna i rizična zbog nepoosredne blizine Bolnice i Hitne pomoći ali i same regulacije saobraćaja oko parkića. Pri tom bi se ulica koja je u tom delu veoma široka nekoliko puta morala prelaziti da bi se stiglo do Jakšićeve ulice koja ima bezbedniji trotoar za pešake.

Ako se ovaj, suludi, plan ostvari mnoga deca, đaci, ali i stariji pešaci a i vozači bili bi u velikom riziku da se kreću u tom delu grada pa i životno ugroženi.

NPSNS oštro protestuje i upozorava da će svaka nesreća ili ekces koji se bude dogodio u tom delu grada ići na dušu direktora Dragija Markovića i ministra Bratislava Gsšića ali i na njihovu veliku odgovornost!!!

S poštovanjem,

Kruševac: 15.03.2015.god.

ZA N.P.S.N.S: Predsednik, Slavoljub Stanković

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply