U Kruševcu za doček 2019. godine bez novogodišnjeg koncerta u centru grada

Kruševac neće organizovati koncert u centru grada za doček 2019, jer su značajna sredstva donatora tokom godine upotrebljena za podizanje dva spomenika i za uređenje grada, rečeno je u gradskoj upravi.

Foto: Pixabay /Javallma

„Klub privrednika i prijatelji grada odazvali su se i donirali značajne sume za izgradnju grada i podizanje dva spomenika – carici Milici i Palim pripadnicima vojske, policije i rezervnog sastava od 1991. do 1999. godine. Stav gradskog rukovodstva i privrednika je da novac treba utrošiti na prioritetnije svrhe u korist građana“ navedeno je u odgovoru Gradske uprave agenciji Beta.

Iz Gradske uprave podsećaju da ni prethodnih godina novogodišnji koncerti nisu bili organizovani novcem iz budžeta, već sredstvima donatora – privrednika i prijatelja Grada.

Od 2013. do 2017. godine na novogodišnjim koncertima u centru Kruševca nastupali su Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Hari Mata Hari, Ceca, Riblja Čorba. Koncert za doček 2018. godine nije organizovan jer je tadašnji gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović preminuo 21. oktobra prošle godine.

Beta

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply