U Kruševcu se suđenja odvijaju preko Skajpa, prvom saslušanom određen kućni pritvor od 30 dana

Prvo skajp saslušanje, okrivljenom u Kruševcu pritvor

Prvo skajp saslušanje, okrivljenom u Kruševcu pritvor Izvor: Shutterstock

Pred Osnovnim sudom u Kruševcu preko Skajpa je saslušan okrivljeni za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, što je, kako je saopšteno iz tog suda, prvi slučaj ovakvog saslušanja u Srbiji. Okrivljenom je, kako je saopšteno, nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Okrivljeni je, kako je naveo predsednik kruševačkog Osnovnog suda Slobodan Ivanović u saopštenju, saslušan na okolnosti za određivanje pritvora bez njegovog dovođenja u sud, već preko Skajpa, video vezom između suda u kome su se nalazili sudija, tužilac i branilac okrivljenog i Policijske uprave u kojoj se nalazio okrivljeni.

U Opštinskom sudu napominju da je na ovaj način smanjen broj kontakata okrivljenog sa većim brojem lice od neophodnih, s obzirom na realnu mogućnost prenošenja i širenja korona virusa, „posebno imajući u vidu da je okrivljenom, osim naložene izolacije kao mere za suzbijanje proglašene epidemije, prilikom lekarskog pregleda naloženo i javljanje infektološkoj ambulanti radi uzimanja brisa na COVID – 19“.

Ovakvo saslušanje održano je na osnovu Uredbe o načinu učešća optuženog na glavnom pretresu u krivičnom postupku koji se održava za vreme vanrednog stanja, proglašenog 15. marta te Protokola o saradnji između Osnovnog suda i Policijske uprave, zaključenog 1. aprila ove godine.

Izvor: N1 Info

Link: http://rs.n1info.com/Vesti/a586893/Prvo-skajp-saslusanje-okrivljenom-u-Krusevcu-pritvor.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply