U Kruševcu održan Treći noćni kruševački polumaraton, Nenad Živković – Neša Maratonac pobednik u obe održane trke, na 10km i na 21km!

U Kruševcu je u subotu, 18. avgusta održan Treći noćni polumaraton koji organizuje Atletsko rekreativni klub Maratonac pod pokroviteljstvom Grada Kruševca
Treći noćni polumaraton

U Kruševcu je u subotu, 18. avgusta održan Treći noćni polumaraton koji organizuje Atletsko rekreativni klub Maratonac pod pokroviteljstvom Grada Kruševca.

„Ove godine imamo najveći broj učesnika do sada. Njih 205 je prijavljeno za trku na deset kilometara i za polumaraton, a osim domaćih takmičara nastupiće i predstavnici iz zemalja okruženja, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine“, rekao je Seniša Gašić, predsednik ARK Maratonac.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja je potvrdila da će trčati polumaraton, napomenula je da ova manifestacija osim takmičarskog ima i značaj promocije zdravog načina života, te Kruševca kao grada sporta i turizma.

U okviru takmičenja, koje se održava na stazi parka Bagdala, održana je i Kuper trka zadovoljstva, duga kilometar, potom trka na deset kilometara i polumaraton.

Pobedniku, drugoplasiranima i trećeplasiranima su u ponoć uručeni pehari, uz vatromet koji je obezbedila „Trajal korporacija“.

U obe trke Trećeg noćnog kruševačkog polumaratona, na 10 i 21 km, pobedio je najbolji atletičar Kruševca, a može se slobodno reći i cele Srbije, Nenad Živković – Neša Maratonac, koji je pre samo nedelju dana pobedio i na najtežoj trci u Srbiji, na Jadovničkom ultramaraonu, gde je stazu od 111 kilometara pretrčao za 11 sati i 57 minuta!

Izvor: Novosti.rs
Link: http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.html:744540-U-Krusevcu-se-odrzava-Treci-nocni-polumaraton

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply