KRUŠEVAC – NA teritoriji Rasinskog okruga u subotu nije bilo potvrđenih slučajeva infekcije virusom korona, saznaju “Novosti”. Dva sumnjiva slučaja testirana su na prisustvo KOVID-19 i oba nalaza su negativna. U Zavodu za javno zdravlje Kruševac intenzivno prate situaciju na terenu, a pojačana je i mobilizacija svih gradskih službi.

Zasedao je i Stručni operativni tim za zaštitu od epidemije Gradskog štaba za vanredne situacije Kruševca, a na sastanku je utanačeno da se pojača nadzor i sanitarna higijena svih prijemnih kancelarija, državnih i javnih službi,prostorije i republičkih i lokalnih preduzeća, finansijskih institucija i bankomata i da se ponovi zahtev za nabavku dodatne zaštitne opreme za zdravstene ustanove.
Naloženo je i da se pojača dezinfekcija međumesnog saobraćaja i kontrola u taksi-prevozu, stambenih zgradama, a proveravaju se i primena kontrole donetih mera Vlade i nadležnih institucija, koje se odnose na zabranu okupljanja. Kako su “Novosti” objavile ranije, u Kruševcu su odložene praktično sve kulturne i sportske manifestacije. Posete pacijentima Opše bolnice od juče su zabranjene iz preventivnih razloga.

TELEFONI ZA SUMNjU

LICIMA koja su doputovala iz područja zahvaćenim KOVID-19, a koja imaju određene simptome respiratornih infekcija, na raspolaganju su dežurni epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje:037/422-951 ili 064/ 894 2282.