U Kruševcu nema obolelih sa simptomima od Korona virusa, gradski Štab za vanredne situacije uveo nove mere zaštite

Zdravstvena situacija u Rasinskom okrugu je zadovoljavajuća – U KRUŠEVCU NEMA OBOLELIH OD KORONE: Uvedene dodatne mere zaštite

U KRUŠEVCU NEMA OBOLELIH OD KORONE: Uvedene dodatne mere zaštite

U Kruševcu i Rasinskom okrugu celini nema obolelih od virusa korona, građani poštuju usvojene mere Vlade Srbije i Grada Kruševca, a zabeležena su samo dva primera neodgovornog ponašanja u opštinama Varvarin i Aleksandrovac.

foto: AMG

Grad Kruševac je od sinoć, posle zavođenja vanrednog stanja u zemlji, uveo dodatne mere zaštite, koje su u potpunoij saglasnosti sa uredbama Vlade Srbije, a o tome je posebne odluke doneo Štab za vanredne situacije.

U Kruševcu od danas ne rade sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, Poljoprivredni fakultet i Akademija strukovnih studija. Svim građanima starijim od 65 godina preporučeno je da posebno ograniče kretanje i da u što manjoj meri izlaze iz svojih kuća i stanova budući da su oni najugroženija grupa građana.

foto: Kurir/Ž.M.

Javna preduzeća i ustanove u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije organizovaćer process rada, a u obavezi su da primenjuju mere sanitarnog nadzora i zaštitu zaposlenih. Služba mesnih zajednica Gradske uprave je zadužena za kontakte sa ugroženim domaćinstvima na teritoriji grada u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom.

PROČITAJ JOŠ:  Svakim danom sve veći broj pacijenata na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac zbog tegoba prouzrokovanih Korona virusom

Naloženo je privrednim subjektima sa teritorije grada da dostave spiskove zaliha sa životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Dužni su da poštuju Odluku Vlade Republike Srbije o visini cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Gradska uprava će sprovodfti mere pojačanog inspekcijskog nadzora. “Jugoprevoz Kruševac” će redukovati svoje linije u smislu ukidanja školskih autobusa I međugradskog saobraćaja.

Gradski štab za vanredne situacije Kruševac na današnjoj sednici je naložio da svi putnici iz međunarodnog saobraćaja koji dolaze sa područja intenzivne transmisije virusa SARS – CoV – 2, kada uđu u našu zemlju i od strane graničnog sanitarnog inspektora dobiju rešenje o stavljanju pod zdravstveninadzor na teritoriji Rasinskog upravnog okruga, mogu se javiti pripravnom epidemiologu na broj 037/438-794, lokali 20 i 16 dо 14 časova ili na brojeve 064/8942-283 и 064/8942282 u period od 8 do 22 časova.

Rad ugostiteljskih objekata i lokala je ograničen na vreme od od 8 do 20 sati, a kontrolu primene ove zabrane vršiće Komunalna milicija i Tržišna inspekcija, kaže se u saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Kruševca.- Upravnici zgrada za kolektivno stanovanje dužni su da sprovode mere pojačane higijene. Danas i sutra gradski prevoz će se odvijati po subotnjem redu vožnje, dok su ukinuti đački i noćni polasci. Međugradski saobraćaj u naredna 72 sata odvijaće se po uobičajenom redu vožnje. Na snazi je i mera o dezinfekciji svih preduzeća i ustanova.

PROČITAJ JOŠ:  Dva tenka T-55 sa Košara biće trajno izloženi u kasarni Car Lazar i na Slobodištu

Svi putnici iz međunarodnog saobraćaja koji dolaze sa područja intenzivne transmisije virusa SARS-CoV-2, kada uđu u našu zemlju i od strane graničnog sanitarnog inspektora dobiju rešenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor na teritoriji Rasinskog okruga, mogu se javiti dežurnom epidemiologu na broj 037/438-794, lokali 20 i 16 do 14 sati, ili na brojeve 064/8942-283 i 064/8942282 u periodu od 8 do 22 časova.

(Kurir/Ž. M./ FOTO: Ž.M.)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply