U Kruševcu nema obolelih sa simptomima od Korona virusa, gradski Štab za vanredne situacije uveo nove mere zaštite

Zdravstvena situacija u Rasinskom okrugu je zadovoljavajuća – U KRUŠEVCU NEMA OBOLELIH OD KORONE: Uvedene dodatne mere zaštite

U KRUŠEVCU NEMA OBOLELIH OD KORONE: Uvedene dodatne mere zaštite

U Kruševcu i Rasinskom okrugu celini nema obolelih od virusa korona, građani poštuju usvojene mere Vlade Srbije i Grada Kruševca, a zabeležena su samo dva primera neodgovornog ponašanja u opštinama Varvarin i Aleksandrovac.

foto: AMG

Grad Kruševac je od sinoć, posle zavođenja vanrednog stanja u zemlji, uveo dodatne mere zaštite, koje su u potpunoij saglasnosti sa uredbama Vlade Srbije, a o tome je posebne odluke doneo Štab za vanredne situacije.

U Kruševcu od danas ne rade sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, Poljoprivredni fakultet i Akademija strukovnih studija. Svim građanima starijim od 65 godina preporučeno je da posebno ograniče kretanje i da u što manjoj meri izlaze iz svojih kuća i stanova budući da su oni najugroženija grupa građana.

foto: Kurir/Ž.M.

Javna preduzeća i ustanove u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije organizovaćer process rada, a u obavezi su da primenjuju mere sanitarnog nadzora i zaštitu zaposlenih. Služba mesnih zajednica Gradske uprave je zadužena za kontakte sa ugroženim domaćinstvima na teritoriji grada u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom.

Naloženo je privrednim subjektima sa teritorije grada da dostave spiskove zaliha sa životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Dužni su da poštuju Odluku Vlade Republike Srbije o visini cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Gradska uprava će sprovodfti mere pojačanog inspekcijskog nadzora. “Jugoprevoz Kruševac” će redukovati svoje linije u smislu ukidanja školskih autobusa I međugradskog saobraćaja.

Gradski štab za vanredne situacije Kruševac na današnjoj sednici je naložio da svi putnici iz međunarodnog saobraćaja koji dolaze sa područja intenzivne transmisije virusa SARS – CoV – 2, kada uđu u našu zemlju i od strane graničnog sanitarnog inspektora dobiju rešenje o stavljanju pod zdravstveninadzor na teritoriji Rasinskog upravnog okruga, mogu se javiti pripravnom epidemiologu na broj 037/438-794, lokali 20 i 16 dо 14 časova ili na brojeve 064/8942-283 и 064/8942282 u period od 8 do 22 časova.

Rad ugostiteljskih objekata i lokala je ograničen na vreme od od 8 do 20 sati, a kontrolu primene ove zabrane vršiće Komunalna milicija i Tržišna inspekcija, kaže se u saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Kruševca.- Upravnici zgrada za kolektivno stanovanje dužni su da sprovode mere pojačane higijene. Danas i sutra gradski prevoz će se odvijati po subotnjem redu vožnje, dok su ukinuti đački i noćni polasci. Međugradski saobraćaj u naredna 72 sata odvijaće se po uobičajenom redu vožnje. Na snazi je i mera o dezinfekciji svih preduzeća i ustanova.

Svi putnici iz međunarodnog saobraćaja koji dolaze sa područja intenzivne transmisije virusa SARS-CoV-2, kada uđu u našu zemlju i od strane graničnog sanitarnog inspektora dobiju rešenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor na teritoriji Rasinskog okruga, mogu se javiti dežurnom epidemiologu na broj 037/438-794, lokali 20 i 16 do 14 sati, ili na brojeve 064/8942-283 i 064/8942282 u periodu od 8 do 22 časova.

(Kurir/Ž. M./ FOTO: Ž.M.)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply