U Kruševcu 1164 lica u samoizolaciji zbog Korona virusa, u Rasinskom okrugu 60 pacijenata zaraženo – Prvi zaraženi iz Trstenika poslao poruku sugrađanima

Pripadnik SAJ-a kome je potvrđen virus korona uputio SNAŽNU PORUKU – Korona-virus potvrđen kod 60 pacijenata u Rasinskom okrugu, a najviše lica u samoizolaciji ima Kruševac1.164
 Foto: Fejsbuk

Foto: Fejsbuk

PRIPADNIK SAJ-a iz Trstenika, M.M.(31), koji je bio prvi pacijent iv ove opštine sa potvrđenim korona-virusom pušten je iz bolnice i oporavlja se kod kuće, a putem društvenih mreža poručuje koliko je važno pravovremeno javljanje lekarima i pozitivan duh.
– Hvala svima na podršci i divnim rečima❤️❤️❤️- poručuje M.M.(31).
-Čuvajte sebe i svoje bližnje. Javite se doktoru čim osetite navedene simptome. Puno sreće i zdravlja vam želim. Budite pozitivni, jaki, istrajte!!!
Posle ostavljene poruke “nikad ne odustaj” pripadniku elitne MUP Srbije javilo se na desetine prijatelja, poznanika, ali i Trsteničana koji ga lično ne poznaju, kako bi mu poželeli što brži oporavak.
-”Drži se klaso”, “Vazda bio prvi u svemu”, “Ozdravi nam brzo,vrati nam se nasmejan,kao i uvek”-samo su neke od brojnih poruka podrške, pripadniku Specijalne antiterorističke jedinice,koji živi i radi u Beogradu.
Korona virus je kod ovog Trsteničanina, koji je nakon završene Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, potvrđen je 26.marta. Dan ranije, primljen je u Opštu bolnicu Kruševac. Epidemiolozi su odmah počeli da rade na rekonstrukciji kontakata koji je imao ovaj mladić. Nesumnjivo da je izuzetna fizička spremnost koju ima pacijent uticala da relativno brzo i bude poslat na oporavak kod kuće.
Prema poslednjim informacijama “Novosti”, u Rasinskom okrugu je potvrđeno 60 slučajeva KOVID-19. Virus je registrovan na teritoriji Kruševca, ali i svih pet opština u okrugu. Podaci zvaničnog sajta kovid19.rs data od 4.aprila, ukazuju da je u samoizolaciji u Kruševcu 1.164 lica, Trsteniku 254, a Aleksandrovcu 214. Slede Varvarin sa 182, Brus sa 88, dok je u Ćićevcu u samoizolaciji 78 lica.

SUMNjIVI PACIJENTI IZ TRSTENIKA IDU U ŠKOLSKI DISPANZER TRSTENIK

PREGLEDI u posebnoj ambulanti za pacijente sa simpotmima respiratornih infekcija se ne zakazuju u Domu zdravlja „Dr Sava Stanojević“ u Trsteniku. Ambulanta u zgradi školskog dispanzera otvorena tokom cele nedelje od 7 do 19 sati,dok prirodno,u svako doba dežura Hitna pomoć.Kontakt sa lekarima specijalistima u hitnim slučajevima moguć je na broj telefona 037/712-020.Kol-centar za starije sugrađane sa dežurstvom od 8 do 19 sati :037/714-638 i 064/8613493. Brojevi telefona Crvenog krsta Trstenik su:037/714-220 i 064/86-13-491.

Izvor: Novosti

Link: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:857493-Pripadnik-SAJ-a-kome-je-potvrdjen-virus-korona-uputio-SNAZNU-PORUKU

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply