U Kruševcu zasedao Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Skupštine Srbije

Marijan Risticevic

Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Skupštine Srbije, koji je u utorak zasedao u Kruševcu, preporučio je Vladi i resornim ministarstvima da uvedu vancarinske mere za uvoz poljoprivrednih proizvoda.

Marijan Risticevic

Predsednik odbora, Marijan Ristićević, kazao je da se ta mera preporučuje pod hitno, zbog ugrožavanja poljoprivredne proizvodnje u Srbiji uvozom visoko subvencionisanih poljoprivednih i prehrambenih proizvoda.

U zaključku koji je Odbor usvojio, precizirano je da bi ova mera trebalo da se pre svega odnosi na uvoz žive stoke, mesa, sireva, mleka, a predloženo je i da se ispita odgovornost nadležnih ministarstava, organa i službi u slučaju novog nesprovodjenja zaključaka odbora.

Rističević je podsetio da je Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije i na prethodnim sednicama zaključivao da je potrebno uvodjenje vancarinskih mera.

Sekretar Udruženja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Privredne komore Srbije (PKS) Nenad Budimović, kazao je da je u 2013. uvezeno 10.500 tona svinjskog mesa, a prošle godine 18.780 tona.

Član Odbora Miodrag Nikolić, kazao je da smatra da ministarka poljoprivrede treba da podnese ostavku ukoliko se u roku od mesec dana ne zaustavi pokolj stoke u Srbiji.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply