U Kruševcu se tuku se đaci, ali i njihovi roditelji

Učenik prvog razreda Gimnazije u Kruševcu S. V. zadobio je teške povrede kada ga je napala grupa vršnjaka.

 

– Sustigli su ga nakon što je izašao iz škole i brutalno pretukli. Polomili su mu nos, zbog čega je operisan. Od rođenja ne može da se koristi desnom rukom, miran je momak, a bez ikakvog razloga napalo ga je desetak dečaka od kojih su neki bili iz drugih škola – ispričao nam je dečakov otac.

 

Nedavno je u parku Kosturnica grupa srednjoškolaca pretukla 20-godišnjeg momka jer je, navodno, maltretirao devojke.

Gde su pravi koreni agresivnosti, međutim, pokazali su roditelji dvojice učenika OŠ “Dragomir Marković”. Nakon rasprave u školskoj zgradi potukli su se na obližnjem parkingu i završili u bolnici.

Nož pod grlo zbog deset dinara
Učenika petog razreda OŠ „Dragomir Marković“ opljačkao je vršnjak. Tražio je deset dinara, a kada je ovaj odbio stavio mu je nož pod grlo i uzeo 60 dinara iz džepa.

– Nemoćni smo da sprečimo ovakve stvari jer imamo veliko dvorište kroz koje prolaze mnogi, a nemamo kontrolu nad parkingom. Naša škola ima 1.307 đaka, a u ovoj ulici je svakog dana između 4.000 i 5.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Imamo školskog policajca, ali on ne može sve da pokrije. Pisali smo zahtev zajedno sa Medicinskom školom da nam se dodeli još jedan policajac, ali nisu mogli da nam izađu u susret – objašnjava Saša Jevtić, direktor OŠ “Dragomir Marković”.

U školskoj upravi kažu da su učestale prijave zbog nasilja u školama.
– Deca se pokoškaju, a onda roditelji dođu da ih osvete. Reše da odu u školu i uzmu pravdu u svoje ruke. Na taj način se lanac nasilja samo nastavlja – objašnjava koordinatorka tima za prevenciju nasilja Milica Đorđević.
Školski policajac u Gimnaziji Borjan Čugalj smatra da je bitno da škole i okolina budu pokriveni video-nadzorom.

– Momke koji su pretukli gimnazijalca smo identifikovali uz pomoć snimaka. Ovakav incident se ne pamti. Sve škole imaju policajce, ali oni ne mogu da pokriju i okolne ulice jer su mnoga dvorišta otvorena. U poslednje vreme dosta srednjoškolaca se okuplja kod Kosturnice i zato policijske patrole češće obilaze tu lokaciju – kaže Ćugalj.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply