U Kruševcu se grade crkve, makete, uređuju parkovi, a zaposlenja nema, nijedan novi radnik nije upošljen

Dok 15 500 Kruševljana očajnički traži posao, 7 300 čeka u redu za neki vid socijalne pomoći, 3 500 radnika strahuje da li će ostati bez posla, a lokalna vlast se bavi sobom.

Vlast ide iz jednog u drugo neispunjeno obećanje

 

Lepo je što se konačno, posle dve godine, završava atletski stadion, što će u Kruševcu igrati vaterpolo reprezentacija, što se otvaraju klubovi za mlade, pa i to što se na svakom ćošku zida po jedna crkva – ali ništa od toga se ne jede! To što su nam za Novu godinu gostovale estradne zvezde i što smo dobili maketu aviona, nije nam učinilo život boljim. Većini Kruševljana očajnički treba posao, a njega nema – rezigniran je nezaposleni ekonomista Dejan Miljković.

Magistar Desimir Pavlović, gradonačelnik Kruševca od 2009. do 2011. godine, za vreme čije vladavine, takođe, nijedan novi poasa nije pokrenut, smatra da vlast ide iz jednog u drugo neispunjeno obećanje.

 

Radna mesta

– Obećali su u novembru dolazak „Lidla“ kao gotovu stvar, izgradnju 8 000 stambenih jedinica, a sada menjaju urbanistički plan za taj deo grada što znači da radovi ni ove godine neće početi. Traže kredit za halu od 15 000 kvadrata za nepoznatog investitora koji će zaposliti 3 000 radnika. To je četiri kvadrata po radniku! Gde to ima? Kruševljanima su na prvom mestu radna mesta, potom komunalna gradnja i, naravno, socijalna davanja, jer se broj korisnika socijalne pomoći utrostručio – ističe Pavlović.

 


 

Lažna obećanja

Karakterističan primer lažnih obećanja je investitor iz Turske koji je trebalo da uloži pet miliona dolara u fabriku stolarije i zaposli 100 ljudi. Umesto toga, on je u centru Kruševca otvorio prodavnicu turske brze hrane!
Kada je preuzeo funkciju gradonačelnika, pre godinu dana, Dragi Nestorović je najavio da će otvaranje novih radnih mesta biti prioritet.


Hala za Amerikance

– Rešavanje ovog pitanja podrazumeva kompleksan pristup. Pre svega infrastrukturnu opremljenost zemljišta i obezbeđenje što većeg broja funkcionalnih parcela u vlasništvu grada – smatra Nestorović.

Grad je nedavno doneo odluku da se kreditno zaduži za 930 miliona dinara i izgradi halu za američku kompaniju koja je obećala da će zaposliti 3.000 ljudi, ali i u lokalnoj vlasti priznaju da je i taj posao „na dugom štapu“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply