U Kruševcu pronađen leš boksera Desimira Sretenovića – Tarabaša, 5 dana bio mrtav u stanu!

Foto: S. Babović

Smrt Desimira Sretenovića – Tarabaša u Gazimestanskoj 24 komšije primetile kada su osetile nesnosan smrad i kada su crvi iz tela u raspadanju počeli da gmižu u susedan stan

 Foto: S. Babović

Telo bokserske legende Desimira Sretenovića – Tarabaša (68) nađeno je u njegovom stanu gde je živeo sam. Slavni sportista bio je mrtav najmanje pet dana, dok komšije nisu primetile nesnosan smrad na 6. spratu lamele u Gazimestanskoj ulici 24 u centru Kruševca. Crvi iz tela u raspadanju počeli su da gmižu u susedan stan.

 

Komšije su alarmirale nadležne. Kada su ušli u Sretenovićev dom imali su šta da vide. Gomile đubreta, godinama sakupljane u kesama i svuda po nameštaju, pretrpani ormani, prljavština, beda u svakoj sobi. Struja – isključena.

Porodica pokojnog boksera priča za “Novosti” da je Tarabaš bio na svoju ruku, ni sa kim nije razgovarao, otuđio se i od rođenog brata Vitomira. Imao je problema sa zdravljem i još u kasnim 30-im otišao je u invalidsku penziju.

Zvali su me iz SUP-a, došla sam da ga sahranim – kaže ćerka Bojana Sretenović. – Iako sam teško bolesna organizovaću čišćenje stana i sve što je potrebno. Sa ocem nisam razgovarala, poslednji put me je posetio kada sam bila treći razred. Još kao devojčica odselila sam se iz Kruševca.

U Bokserskom klubu “14.oktobar”, gde je Sretenović boksovao najduže, pričaju kako se društvo u celini ogrešilo o Tarabaša.

– Bio je srčani borac bez mane – priča za “Novosti” Slobodan Mitić, direktor kluba. – Nije prezao da uđe u ring sa najvećim bokserima. Gledao sam ga kao dete. Bio je čudan imao je problema i sa alkoholom. Ali celokupno društvo je napravilo propust veliki, godinama unazad. Zvali smo ga na mečeve kasnije i na proslave i druženja, nikada se nije odazvao… Da se nije ponašao tako, i da nije imao problema sa zdravljem i sa porocima napravio bi još veću karijeru.

U monografiji Bojana Sremčevića “50 godina Bokserskog kluba 14. oktobar” ime čuvenog Tarabaša zauzima posebno mesto. Sretenović je nadimak, prema sopstvenom svedočenju dobio zbog širokih udaraca na sparing mečevima sa težim bokserima. Imao je oko 200 mečeva u karijeri, slavio je u mnogima. Boksovao je sa Veselinovićem, Džakulom, Benešem, protiv poznatog Vakića dva puta je bio pobednik.

Borio su u lakoj, poluvelter i velter – kategoriji. Najuspešniji je bio u kategoriji velter do 67 kilograma. U IMK “14. oktobar” radio je kao blagajnik. Dao je krv 120 puta.

Sahrana legende koja je preminula u krajnjoj bedi je obavljena danas u 13 sati na Novom groblju u Kruševcu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply