U Kruševcu najmanje pasa lutalica

U Prihvalitištu za pse koje se nalazi u okolini Kruševca i posluje u okviru Javnog komunalnog preduzeća (JKP) trenutno je smešteno 200 napuštenih pasa, rekao je Tanjugu direktor tog preduzeća Boban Kostić.

Kruševac grad sa najmanje pasa lutalica, u prihvatilištu zbrinuto 200 pasa

 

 

Prema njegovim rečima, Kruševac se na osnovu statističkih podataka svrstava u grad sa najmanjim brojem pasa lutalica, ima ih jedino u manjim grupama na periferiji grada i na seoskom području, a jedan od razloga su i nesavesni vlasnici.

– Ne mora da znači da je svaki pas na ulici, pas lutalica, ima nesavesnih vlasnika koji puštaju svoje pse da prošetaju, pa da se vrate nazad u domaćinstvo, a onda se dešava da taj pas nekog ujede, a vlasnik kako ne bi bio sankcionisan i da bi se zaštitio, poriče da je to njegov kućni ljubimac – objašnjava jednu od situacija Kostić.

Za zoohigijensku službu Javnog komunalnog preduzeća godišnje se iz gradskog budžeta izdvaja 5,5 miliona dinara i ta sredstva se koriste za smeštaj, negu i ishranu napuštenih pasa, navodi Kostić.

– Naravno, ta sredstva nisu dovoljna, tako da jedan deo novca izdvajamo iz sopstvenih prihoda – ističe direktor JKP.

Prihvatilište za pse oformljeno je još 2006.godine i u njegovu izgradnju je uloženo 8,5 miliona dinara napominje Kostić i dodaje da u njemu nisu smešteni samo psi lutalice koje je zoohigijenska služba uhvatila na human način, već ima i onih kojih su se vlasnici odrekli.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply