U kruševačkom pozorištu održana Svetosavska akademija Kruševca

svetosavska-akedimja-krusev

 

Održana Svetosavska akademija Kruševca- U Kruševačkom pozorištu, u organizaciji Eparhije krusevačke, Kulturnog centra i Kruševačkog pozorišta, pod pokroviteljstvom Grada Kruševca, večeras je održana Svetosavska akademija, na kojoj je svečano uručena Svetosavska nagrada, kao trajni oblik priznanja pojedincima za najviša dostignuća u oblasti kulture, prosvete i nauke za Grad Kruševac, mladom naučnom radniku, ambasadoru kulture i omladinskom aktivisti na polju stvaralaštva, istraživačkog rada i ekonomije, Zoranu Tomiću.

svetosavska-akedimja-krusev

 

Zoran Tomić, doktorant na Ekonomskom fakultetu u Nišu i apsolvent fizike na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu, zahvalio se porodici, lokalnoj samoupravi i ministru Bratislavu Gašiću na podršci i najavio rad na promociji Grada Kruševca, nauke i stvaralaštva medju mladima.

Zoran Tomić, dobitnik Svetosavske povelje

Zoran Tomić, dobitnik Svetosavske povelje

Svetosavska akademija u Gradu Cara Lazara 2016. godine širi vidike, Nebo Unutrašnjeg Čoveka, naučnika Svetosavca – dodiruje Nebo, Svetoga Save, sveprisutnog u svim vekovima, kao što je Hristos sveprisutan u Ocu srpske nacije. Takav je blagoslov posle Svetosavske himne, uputio Preosvešteni Vladika David.

Besedu je uputio starešina Crkve Pokrova Presvete Bogorodice na Rasini protojerej Miroslav Pešić, a u programu su učestvovali monasi manastira Sukovo, mešoviti i dečiji crkveni hor Sveti Knez Lazar, Etno grupa Božuri Careva grada i glumci Kruševačkog pozorišta.

PROČITAJ JOŠ:  Još kod 194 osobe potvrđen Korona virus, najviše zaraženih iz Kruševca, ali i u Trsteniku kritično, 127 lica se nalazi na Infektivnom odeljenju sa težom kliničkom slikom, bolnički kapaciteti na vrhuncu popunjenosti, OSTAJE MOLBA DA SE POŠTUJU MERE KAKO BI SE PREKINULO PRENOŠENJE VIRUSA!

Svečanosti su prisustvovali Episkop David i gradonačelnik Dragi Nestorovic sa saradnicima, predstavnici politike, javnog, privrednog i kulturnog života Grada i Rasinskog okruga.

Proslavi Savindana u Kruševcu i Svetosavskoj akademiji, posvećena je Svetosavska bašta, sutra (utorak) od 16.30. Gost Bašte je dobitnik „Svetosavske nagrade“ Zoran Tomić.

Vest objavljena na web sajtu Novosti Top.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply