U FK Napretku nema nijednog igrača iz Kruševca

Dragiša Binić

Dragiša Binić, prvi čovek FS Rasinskog okruga i zamenik direktora mlađih reprezentativnih selekcija FSS, ne može da se pomiri sa činjenicom da u ekipi Napretka nema mesta ni za jednog igrača poniklog pod Bagdalom

Dragiša Binić

 

Gledao sam utakmicu protiv Mladosti i registrovao podatak za Ginisovu knjigu rekorda: od 22 na terenu, ni kod njih, ni kod nas nijednog domaćeg igrača! Strašno, posebno za Napredak, a omladinci i kadeti su nam među najboljima u zemlji – ističe nekadašnje vihorno krilo Crvene zvezde, iz vremena kad je bila na evropskom tronu.

 

Apostrofirajući neefikasnost, činjenicu da su Čarapani u prvih pet prolećnih kola postigli samo dva gola, Binić naglašava:

Dovedena su zimus, po konstituciji i fizičkim karakteristikama, dva slična napadača, učinak im je – skoro nikakav,  a postoji u podmlatku reprezentativni potencijal u Andriji Majdevcu, jednom od najboljih strelaca u Omladinskoj ligi!

Na pripremama sa prvim timom zimus je bilo čak sedam igrača iz podmlatka.

Koliko im je ozbiljno posvećena pažnja? Koliko puta su bili u startnoj postavi, imali značajniju minutažu? Maltene svi su bili u drugoj grupi, dobijali su samo po pola sata po utakmici. Zadržana su pri prvom timu samo dvojica, a ni oni sada ne dobijaju šansu. U vreme dok sam bio na čelu Napretka u prvom timu je većina bila iz Kruševca, a imali smo veliki pritisak navijača da ih bude – još više.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply