U bioskopskoj sali, uz poštovanje protivepidemijskih mera, održana sednica Skupštine Kruševca, odlučeno o postavljanju spomenika knezu Lazaru na Aerodromu

ZASEDALI U SALI BIOSKOPA: Odbornici u Kruševcu pričali više o spomeniku nego o budžetu

ЗАСЕДАЛИ У САЛИ БИОСКОПА: Одборници у Крушевцу причали више о споменику него о буџету

ODLUKA o podizanju spomenika knezu Lazaru na lokaciji Stari aerodom u Kruševcu za odbornike na zasedanju Skupštine grada u četvrtak bila je intrigantnija od izveštaja o budžetu i novih poreza na imovinu.

Opozicija je smatrala da bi ova odluka trebalo da se odloži dok se ne bude održala stručna rasprava, dok su iz vlasti poručili da će nadležna komisija svakako odlučivati na ovu temu.- Neverovatno da je da smo pored velikog dnevnog reda i važnih tačaka o kojima treba da diskutujemo, doveli u pitanje postavljanje spomenika osnivaču grada – rekla je za govornicom gradonačelnica Jasmina Palurović.- Nema potrebe da objašnjavam koliko je podizanje spomenika važno za Kruševac. U materijalu vidite da se komisija sastoji od stručnih lica, koja će odlučivati o izboru autora i dela, a u proces će biti aktivno uključeni i građani.

Odbornici su bez rasprave većinom glasova usvojili izveštaj o realizaciji budžeta za prvih devet meseci, odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadrata na nepokretnosti kao i niz drugih odluka, koje se odnose na planove detaljne regulacije i kadrovsku problematiku.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/937421/zasedali-sali-bioskopa-odbornici-krusevcu-pricali-vise-spomeniku-nego-budzetu

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply