U Beloj Vodi prodaje kuću isključivo Muslimanima i Albancima, u inat komšijama ne da kuću Srbima, jer nisu dobar komšiluk!

Oglas u selu Bela Voda kod Kruševca sadržajem uzburkao javnost

„Prodajem kuću, 140 kvadrata i 10 ari placa, selo Bela Voda Kruševac, legalizacija izvršena. Kupci: Šiptari, Muslimani. SRBI NE!“

Ovakav oglas, sa brojem telefona izvesne Milenije, kruži društvenim mrežama i izaziva različite reakcije. Sama činjenica da Srbi nisu poželjni kao kupci, mnoge je i uznemirila.

Vlasnica kuće, Milenija Nikolić (64) kaže za „Novosti“ da je oglas dala iz inata i to zbog činjenice da je izgubila sudski spor sa komšijama, koje je tužila smatrajući da je buka koju proizvode usled obrade kamena – nesnosna.

– Spor je vođen od 2011. do pre pet meseci i ja sam primorana da platim 180.000 dinara na ime sudskih troškova – kaže nam Milenija, koja ima mnogobrojne zamerke na veštačenja, trajanje samog procesa i na samu presudu, koju ocenjuje nepravednom. – Ne preostaje mi ništa drugo nego da prodam kuću i tako izmirim sve što mi je određeno da platim.

Milenija sa suprugom Slobodanom u rodnoj Beloj Vodi živi od proleća do početka grejne sezone, kada prelazi u Beograd, gde su oboje radili do odlaska u penziju. Kuća koja je ponuđena na prodaju počela je da se se gradi 1984, a interesovanja „nesrba“ već ima.

Milenija Nikolić: Već imam tri ozbiljna kupca

– Već imam tri ponude i kada neko bude bio baš zainteresovan, doći ću u selo da mu pokažem kuću – kaže Milenija. – Mogla sam da uzmem kamenje i da gađem komšije, ali sam se civilizovano obratila institucijama koje ne radi ništa. A ako oni ne rade ništa, što ja ne bih prodala kuću kome god hoću.

LIČNI MOTIV

MEŠTANI sela Bela Voda pretpostavljaju da je reč o nekom ličnom motivu, a ne stvarnoj netrpeljivosti prema srpskom narodu. Kako saznajemo, oglas za prodaju kuće lepljen je pre svega u Kruševcu. Stanovnici Brijanove ulice, u kojoj je oglas bio zalepljen na stub električne rasvete ispričali su nam kako je skinut pre nekoliko dana.

Alo/Blic/Novosti

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply