U Aleksandrovcu uvedena vanredna situacija zbog Korona virusa, od svih testiranih čak 76% zaraženih!

ZABRINJAVAJUĆA EPIDEMIOLOŠKA SLIKA: Uvedena vanredna situacija u ovom mestu u Srbiji!

Opština Aleksandrovac uvela je danas vanrednu situaciju usled pogoršane epidemiološke situacije.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u ovoj opštini korona-virus potvrđen je kod nešto manje od 300 lica od početka epidemije, ali poslednji podaci su više nego zabrinjavajući.

– U odnosu na ceo Rasinski okrug,imamo inficiranih oko 40 posto,što je veliki procenat u odnosu na veličinu opštine, morali smo da što pre uvedemo vanrednu situaciju-kaže Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aleksandrovac.

– Trenutno imamo 31 slučaj i čekamo rezultate za još 10 lica. Imamo i šestoro hospitalizovanih sa naše teritorije. Najgore je što smo prekjuče od 17 testiranih imali 13 pozitivnih rezultata, što je indikator da je situacija vrlo ozbiljna.

Na zadnjim zasedanjima Opštinskog štaba za vanredne situacije doneti su zaključci koji se odnose na preporuke o nošenju zaštitnih maski na otvorenom, radu ugostiteljskihi trgovinskih objekata do 21 sat, prisustvu do 30 lica u tatvorenom prsotoru. Mihajlović navodi da je dodatno apelovao da se slave proslavljaju u krugu porodice, da se ne zove i po 40 do 50 gostiju, da se ne održavaju veselja.

Ipak, inspekcija je, dešavalo se da vlasnik nekog velikog restorana u petak kaže inspekciji da nema zakazanog slavlja, a da već dan kasnije bude pun lokal.

– Sve je to za osudu, krajnje nedogovorno ponašanje nas dovodi u tešku situaciju – ocenjuje Mihajlović.

Epidemija je prema saznanjima “Novosti” ušla u veliki kolektiv, najveći u Župi: PPT „Armature“. Oko 20 slučajeva se dovodi u vezu sa ovom fabrikom, bilo da su u pitanju radnici, bilo članovi njihovih porodica. Preporučeno je da rade u skraćenom režimu, da proces proizvodnje organizuju u manjim grupama, u više smena.

– Epidemiološka situacija je zabrinjavajuća – ocenjuje dr Veroslava Đorđević-Tomić, direktorka Doma zdravlja u Aleksandrovcu.

Izvor: Srbijadanas.com

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/zabrinjavajuca-epidomioloska-slika-uvedena-vanredna-situacija-u-ovom-mestu-u-srbiji-2020-10-21

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply