TUŽILAŠTVO TRAŽI PET MESECI ZATVORA ZA JOTKU: Optuženi Jotka je negirao da je bivšem poslaniku pretio DA ĆE GA ŽIVOG ZAKOPATI

TUŽILAŠTVO TRAŽI PET MESECI ZATVORA: Jotka negirao da je bivšem poslaniku pretio DA ĆE GA ŽIVOG ZAKOPATI

Foto: screenshot B92 / screenshot

Zoran Jotić Jotka (64) negirao je u utorak da je u avgustu prošle godine u centru Kruševca pretio bivšem poslaniku Srđanu Milivojeviću, govoreći mu, kako se tvrdi u optužnici, da će ga „živog zakopati“. Tužilaštvo je zatražilo od suda da Jotića zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, osudi na kaznu zatvora od pet meseci, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu. Sud će odluku doneti naknadno.

Glavni pretres protiv Jotića, koji je hapšen tokom akcije „Sablja“, marta 2003, i zbog optužbi da je šef kriminalne „kruševačke grupe“ osuđen pred Specijalnim sudom na dugogodišnju zatvorsku kaznu, umesto u zgradi kruševačkog osnovnog suda, održan je u zdanju Okružnog zatvora u Beogradu. Ovo je urađeno jer je reč o „pritvoreniku visokog rizika“. Pola sata pre početka suđenja, Jotić je uz jake mere obezbeđenja dovezen iz pritvora Specijalnog suda u Okružni zatvor, pišu „Novosti“.

Jotić je tvrdio da nije pretio Milivojeviću, već da ga je samo uvredio:- Krenuo sam da uđem u pekaru jer sam se isprljao, kad je naišao neki čovek, nisam odmah prepoznao da je to Srđan, jer ga nisam video 15 godina. Raširio je ruke i rekao: „Gde si Jole“. Odgovorio sam mu: „Šta ti meni Jole, ped…… jedna, što si me prozivao u Skupštini? Pričao si kako sam kriminalac, kako je ‘Sablja’ bila briljantna akcija, a mene držali pet dana u šumi, maltretirali me“. I zašto bih ja uopšte pretio Milivojeviću, on je nebitan lik, samo sam ga uvredio, jer je podržao „Sablju“. Ako nekome treba da pretim, to je Saša Vukadinović, koji je bio načelnik PU Kruševac 2003. godine. On je organizovao moje hapšenje u „Sablji“, jer njemu i njegovom zameniku svojevremeno nisam davao ništa od onoga što su im davali ostali privrednici u Kruševcu.

Jotić je kazao da misli da ga je Milivojević prijavio jer je željan popularnosti.

– Iskoristio je da sebe popularizuje, jer je učesnik protesta „Jedan od pet miliona“, pa kao on je bitan da njemu neko preti – kazao je optuženi. – Devedesetih godina, dok je bio u „Otporu“ spasao sam ga od hapšenja, kad sam ga sklonio u magacin svog kafića. Čučao je na gajbicama i krio se.

Milivojević: Pretnja me uznemirila

Opisujući šta se dešavalo kritičnog dana, Milivojević je naveo da ga je Jotić, kad ga je video, pitao: „Zašto mi tako utera?“, a ja nisam znao o čemu se radi. Reči da će živog da me zakopa su me uznemirile. Tada sam bio poslanik i nisam mogao da dozvolim da mi neko preti. Otišao sam u policiju i prijavio.

– Što me tovariš Srđane? – upitao je Jotić Milivojevića.

– Ja vas ne tovarim, imate vi mnogo većih problema – uzvratio je oštećeni.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply