Turske kompanije ulažu veliki novac u privredu Kruševca

Delegacija iz Turske u Kruševcu

Stranci će investirati u grad na Rasini. Kompanija “Erste” iz Turske uložila dva miliona evra

 Delegacija iz Turske u Kruševcu

Delegacija iz Turske u Kruševcu

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom “Erste” iz Turske, koja je uložila dva miliona evra u probnu proizvodnju u delu Drvno-prerađivačkog preduzeća “Savremeni dom”, samo je prva investicija koja se može očekivati iz ove zemlje – najavljeno je prilikom nedavne posete delegacije tamošnjih biznismena, koje je u gradu na Rasini predvodio zvanični predstavnik Ankare u Srbiji.

– Došli smo da se, na licu mesta, uverimo u mogućnost investiranja – rekao je ambasador Mehmed Kemal Bozaj. – Prekretnica u saradnji naše dve zemlje bila je poseta predsednika Tomislava Nikolića našoj zemlji, kada je pozvao turske biznismene da ulažu u Srbiju. Inače, saradnja naše dve zemlje neprekidano raste od 2009., kada smo potpisali sporazum o slobodnoj trgovinskoj razmeni. I, bez obzira na to što je Turska prošle godine bila u finansijskoj krizi, ona se povećava.

S obzirom na to da su obe zemlje u procesu pridruživanja EU, ambasador Bozaj veruje da će sporazum o bescarinskoj trgovini biti potpisan do 2015. – tim pre što je Turska do sada investirala značajna sredstva u Fabriku tekstila u Leskovcu, kao i projekte softverskih kompanija, a zainteresovana je i za rekonstrukciji Aerodroma u Kraljevu…

Olivera Aranđelović, zamenica direktora Agencije za privatizaciju – koja je, zajedno sa predstavnicima Turske, posetila više lokacija u Kruševcu – navodi da se užurbano sprovode aktivnosti zarad omogućavanja privatizacije preduzeća u restrukturiranju, među kojima su “Savremeni dom”, IMK “14. oktobar”, HI “Župa”, “Uljara”, Pekarsko preduzeće “Branko Perišić”.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply