29 april 2017

RSS Facebook Twitter Linkedin Digg Yahoo Delicious

HOT NEWS
Objavi na Fejsbuku ovu stranicu

Najnovije Vesti


Hap%C5%A1enje-Lisice-Pokrivalica-Profimedia-%281%29_1000x0-20170427194748.jpg
Uhapšen direktor Apotekarske ustanove "Kruševac" - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su M. O. (54) iz Kruševca, odgovorno lice Zdravstvene ustanove „Apoteka
lisice-3-Thinkst_620x0-20170427193352.jpg
ARANĐELOVČANIN UHAPŠEN ZBOG NASILjA: Vređao i tukao vlasnika lokala i gosta - Pripadnici MUP-a u Kruševcu su odredili zadržavanje do 48 sati za A. M. (27) iz okoline Aranđelovca, zbog sumnje
srb-vozaci-foto-J.Dasic_620x0-20170427192057.jpg
Apel motociklistima na oprez u vožnji - Na početku ovogodišnje sezone vožnje motocikala i mopeda iz Kruševca stiže
PicsArt_04-26-04.42.37-20170426212727.jpg
Bivši radnici „Savremenog doma“ – sprečite krađu i oglasite prodaju! Ispred fabričke kapije „Savremenog doma“, preduzeća koje je skoro dve godine u stečaju, okupilo se pedesetak
IMG_8914-1024x768-20170426212228.jpg
Predavanje u Kruševcu održano pred 250 učenika! U sredu, 15. marta održano je predavanje Dragana Varagića, jednog od autora knjige “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu
Pratite nas, klik ispod na SVIDJA MI SE ili LIKE

Uživo Gledanje Televizije - Domaći Kanali

Preko mosta u Medveđi, koji spaja Trstenik i Kruševac, samo peške

Objavi na Fejsbuku ovaj video

Preko mosta u Medveđi, koji spaja Trstenik i Kruševac, zbog starosti je od februara odlukom republička inspekcija za državne puteve zabranjen prelazak vozila težih od 3,5 tone. Problem ni do danas nije rešen što posebno pogađa dvadesetak hiljada žitelja okolnih sela koji svakodnevno koriste autobuski prevoz.

 

1 Most u Medvedji 1 nn.jpg

Stari železnički most preko Mijajlovačke reke, u Medveđu je dopremljen iz Leskovca kako bi državnim drumom spojio tri okruga Rasinski, Raški i Pomoravski.

"Godine 1953. je to namešteno. Nikada nije ofarban. Gvožđe propada ako se ne farba. I čovek ako ne uzme lek propada", kaže Dragomir Terzić iz Medveđe.

Vreme i nebriga učinili su svoje. Nosači mosta su dotrajali, a inspekcija je pre devet meseci zabranila saobraćaj svim vozilima težim od 3,5 tone. Od tada putnici koji koriste autobus presedaju, a most pešice prelaze i po nekoliko puta na dan, zbog čega su ogorčeni.

Smatraju da nepravedno ispaštaju pre svih stari i bolesni, ali i đaci i zaposleni koji neretko kasne zbog presedanja iz autobusa s jedne, u autobus s druge strane mosta. Dolazak zime i lošeg vremena razlog je više za brigu i nezadovoljstvo putnika, ali i prevoznika koji su ovakvom sitacijom jednako pogođeni.

"Gubimo dnevno sigurno po sat vremena na svaki od 15 polazaka. To nam znatno povećava
troškove. Za svaki polazak Jugoprevoz zbog ovakvog stanja angažuje po dva vozila. Jedan autobus čeka s jedne, a drugi s druge strane kako bi nakon "pretovara" putnike prevezli do željenog mesta", kaže Goran Veličković, vozač "Jugoprevoza" Kruševac.

Iako gradjani u većini slučajeva veruju da odgovornost za ovakvo stanje snosi Opština Trstenik kojoj Medveđa teritorijalno pripada, stvari drugačije stoje. Briga o mostu na državnom putu po zakonu je u nadležnosti JP "Putevi Srbije".

"Mi smo kao lokalna samouprava učinili sve da insistiramo da se što pre otklone nedostaci,
tj. da se sanira most kako bi mogao nesmetano da se odvija saobraćaj preko njega. Evo, šest meseci već mi nemamo odgovor na to pitanje ! Ono što ja danas znam je da je uradjen projekat i da bi trebalo da se krene sa njegovom sanacijom. Kada će to biti ja zaista ne znam. Mi smo kao lokalna samouprava pokušali da napravimo neki alternativni put, međutim on takođe ne bi mogao da bude u funkciji teretnog i autobuskog saobraćaja koji je u stvari za građane Opštine Trstenik problem u ovom trenutku", kaže predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Precizniji odgovor na to pitanje u zvaničnom dopisu TV centar RTS-a u Kruševcu nije dobio. U "Putevima Srbije" kažu da se, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, završetak radova koji nikako da počnu, očekuje do 15.11, odnosno pre početka zimske službe.

Uprkos zabrani mnogi teretnjaci, u želji da uštede vrema i novac, mostom ipak prolaze, rizikujući sopstvenu i tuđu bezbednost što skoro niko ne sankcioniše.

Preko mosta u Medveđi, koji spaja Trstenik i Kruševac, samo peške