Trayal korporacija dobila novo rukovodstvo

trayal

Skupština Trajal korporacije iz Kruševca razrešila je dosadašnji i imenovala novi odbor direktora preduzeća u toj fabrici.

trayal

Danas će biti postavljen novi generalni direktor, potvrđeno je Tanjugu u tom preduzeću.

Nakon raskida kupoprodajnog ugovora izmedju te fabrike i bugarskog Brikela, za zastupnika kapitala imenovana je Sonja Veselinović, diplomirana pravnica, koja je nedavno u izjavi za medije napomenula da neće biti bitnijih rezova ili potresa prilikom promena u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi.

Ona je tada rekla da će država na značajniji način brinuti o daljem poslovanju Trajala i dodala da će se truditi da predviđene aktivnosti u daljem periodu ne utiču na proces proizvodnje, s obzirom da je reč o fabrici koja ima kadrovski potencijal, proizvod i tržište.

Kupoprodajni ugovor između Trajala i bugarske kompanije Brikel raskinut je početkom decembra zbog utvrđivanja određenih nepravilnosti i nepoštovanja ugovornih obaveza.

Kruševački Trajal privatizovan je tenderski krajem 2006.godine, a bugarski Brikel je tada za kupovinu izdvojio 12,2 miliona evra uz obavezu da u prvih pet godina investira 25 miliona evra.

Preduzeće danas upošljava 1.620 radnika, a u okviru korporacije posluju četiri fabrike.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply