Štrajk glađu zbog mobinga. nadležni nemaju komentar

Foto: Privatna arhiva

Policajac u Trsteniku štrajkuje glađu: Žrtva sam mobinga, 13 godina me drže kao taoca!Zvonko Lazaravić (50) od juče protestuje u Policijskoj stanici zahtevajući hitan prijem kod nadležnih za ljudske resurse u MUP

 Foto: Privatna arhiva

 

TRSTENIK – Policajac Zvonko Lazaravić (50) od srede štrajkuje glađu u Policijskoj stanici Trstenik zahtevajući hitan prijem kod nadležnih za ljudske resurse u MUP-u. Lazarević tvrdi da je žrtva mobinga, da mu se često daju omalovažavajući zadaci, da mu je zdravlje ugroženo i da nema više kome da se obrati za pomoć.

 

Ovaj policajac, koji obavlja funkciju rukovodioca sektora bezbednosti, zapalio je 5. marta 2014. godine javno, na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu svoju diplomu Fakulteta civilne odbrane. Tada je ispričao da je uzalud bacio četiri godine studiranja kada ne može da napreduje u službi.

– Trenutno se vode dva sudska postupka u Beogradu i u Kruševcu. – Već 13 godina me drže kao taoca u trsteničkoj stanici. Već četiri godine dobijam visoke ocene za svoj rad, ali ne vredi – kaže Lazarević. – Odvojen sam od porodice i prinuđen da putujem na posao.

Fakultet civilne odbrane završio je 2005. godine, posle Više pedagoške škole. – „Podobnima“ se daje rok i po nekoliko godina da steknu visoku spremu, a ne vrednuju se profesionalizam i stručnost.

U PU su tada demantovali Lazarevićeve tvrdnje da je nekim načelnicima omogućeno da rade bez odgovarajuće spreme, a predočeno nam je da se Lazarević tokom radnog staža doškolovavao, pa će njegov zahtev biti razmatran u narednom periodu.

Iz policije nam do sada nisu dostavili odgovore na pitanja u vezi sa štrajkom Lazarevića.

Izvor: Novosti

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply