Trajal ponovo pokreće proizvodnju guma, ali u Belorusiji

arktika

Prvih 5.000 „Trajalovih guma“, koje su proizvedene u Belorusiji biće ugrađene u „Hjundaiu“ u Ruskoj Federaciji.

arktika

Generalni direktor „Trajal korporacije“ Hristo Krušarski rekao je, predstavljajući nove zimske gume, da dogovor o zajedničkoj proizvodnji putničkih zimskih i letnjih guma podrazumeva da se pneumatici proizvode u Belorusiji, po „Trajalovoj“ tehnologiji, a plan je da godišnje bude proizvedeno 120.000 guma, koje će se prodavati pod imenom „Trajal“.

„Prva ugradnja biće u Hjundaiu i krećemo sa 5.000 guma“, rekao je Krušarski, ističući da je vrednost potpisanog ugovora sa beloruskom kompanijim „Belšinom“ 12 miliona evra.

On je dodao da će se ovaj iznos uvećati na 30 miliona evra, kada se pokrene proizvodnja guma za poljoprivrednu mehanizaciju.

Na ovaj način, „Trajalovim“ gumama omogućeno je da se vrate na tržište, jer, kako je istakao, i dalje postoji zaintresovanost kupaca, uz podsećanje da je prošle godine ta kompanija svoju fabriku autoguma prodala „Kuper tajeru“, koji gume proizvodi pod svojim imenom.

Prema rečima Krušarskog, godišnji plan realizacije poslova u „Trajal korporaciji“ ove godine iznosi oko 45 miliona evra, a izvoz, kako je naveo, čini 60 odsto od ukupne proizvodnje.

„Trajal korporacija“ izvozi u bivše JU republike, Albaniju, Češku, Poljsku, Rumuniju, Bugarsku, a nakon potpisivanja ugovora s „Belšinom“, otvorena su nova tržišta – Rusije, Belorusije i Kazahstana.

 

Postavlja se pitanje hoće li i Kruševac imati kakve koristi od ovog posla? S obzirom da je Trajal bugarksa firma (vlasnik je privrednik iz Bugarske), posao se pokreće u Belorusiji, nikakve veze sa Kruševcem nema osim što nosi ime Trajal!

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply