Štićenik VP Doma u Kruševcu na meti velikih fudbalskih klubova!

Štićenik M. A. sa trenerom Darkom Rasincem

Iz popravnog doma u Premijer ligu! Jedan od najvećih talenata srpskog fudbala otkriven u kruševačkoj vaspitno-popravnoj ustanovi, gde igra za klub Mladost. Iako će se M. A. iz Ivanjice tek od leta naći na slobodi, već ga pomno prate fudbalski menadžeri

 Štićenik M. A. sa trenerom Darkom Rasincem

Štićenik M. A. sa trenerom Darkom Rasincem

U KOLIKO ponovo ne krene stranputicom, štićenika Vaspitno- popravnog doma u Kruševcu, M. A. (20) verovatno ćemo gledati na terenima Premijer lige ili nekog drugog elitnog prvenstva. Napredak ovog neverovatno talentovanog fudbalera, koji je zvanično proglašen za najboljeg igrača Gradske lige, budno prate menadžeri i izvesno ga po izlasku na slobodu čeka potpisivanje profesionalnog ugovora

Trenutno ovaj mladić iz Ivanjice igra za Fudbalski klub „Mladost VP dom“, koji ubedljivo vodi u grupi „Rasina“ matične lige i sa 28 pogodaka i duplo više asistencija u sezoni 2015/2016. ključni je igrač svog tima.

– U fudbalu sam bio od sedme do 16. godine, igrao sam za FK Javor, ali sam upao u loše društvo i u kriminalne vode – nerado govori o svojim greškama M. A. – Završio sam u VP domu i 11 meseci boravio u zatvorenom odeljenju. Onda sam čuo da je počeo da radi fudbalski klub. Ostavio sam cigarete, oslabio i počeo da učim. Popravio sam ocene i smirio se. Trener mi je dao šansu.

Tačno je godinu dana kako je M. A. deo ekipe. U međuvremenu je završio srednju školu. Zbog primerenog ponašanja i sportskih rezultata prebačen je u poluotvoreno odeljenje. Priznaje da su počeci povratka na prave staze bili teški.

– Fudbal me je spasao, a počeo sam dosta i da čitam – svedoči za „Novosti“ daroviti sportista. – Treninge imamo tri puta nedeljno, ali sam vežbam svakog dana. Promene primećuje i moja porodica, polako počinju da mi veruju. Gledali su me i navijali za mene dok sam kao dete davao golove. Kasnije im nisam dao mnogo razloga da budu na mojoj strani.

Buduća fudbalska zvezda kaže da se ne bi vratio na teren da nije trenera Darka Rasinca, bivšeg fudbalera i superligaškog sudije, koji radi u domu od 2004. godine. Rasinac mu je još dok je bio u zatvorenom odeljenju poručio da računa na njega ako se popravi.

M. A. sa priznanjem Fudbalskog saveza

– Ispunio je to obećanje – priča za „Novosti“ Darko Rasinac. – Od igrača zahtevam maksimalnu disciplinu, ipak igraju u ligi sa profesionalcima. A osim što to poštuje, i ima talenta kakav se retko viđa, M. A. poseduje sjajne fizičke predispozicije. Visok je 194 centimetra, izdržljiv je, snažan, uvek dobija duel igru, neprocenjiv je u skok igri i bori se 90 minuta. Igra na svim pozicijama u srednjem redu, krase ga šut i brzina.

Da li će srpski fudbal konačno dobiti igrača koji će umeti da iz odbrane prenese loptu u napad i precizno je doda videće se već ovog leta, kada se M. A. nađe na slobodi. Trener veruje da upravo njegov pulen ima lek za tradicionalnu srpsku „boljku“ na terenu, a to veruju i menadžeri koji opsedaju Rasinca otkako se pronela vest o talentu iz Ivanjice. Kruševljani su počeli da dolaze na utakmice lokalne lige samo da bi gledali M. A. Da je dozvoljeno snimanje lica pod vaspitnim merama, verovatno da bi se video-snimci sa njegovim umećem već našli na internetu.

– Moj idol je oduvek bio Nemanja Vidić – kaže nam M. A., koji građom i stilom igre podseća na nekadašnjeg komandanta odbrane Mančester junajteda. – Želja mi je da ga upoznam, cilj mi je da me gleda jednog dana i da se borim za svoje mesto u budućem klubu. Možda sam izgubio prvo poluvreme u životu, ali utakmica nije gotova.

Fudbaleri Mladosti VP dom, u crvenim dresovima, ubedljivo su prvi u ovoj sezoni

JURE REKORD BENFIKE

Nijednom fudbalskom klubu sa naših prostora nije uspelo da ostvari 29 pobeda u nizu, koliko iznosi rekord Benfike. FK Mladost VP dom, u čijim redovima zajedno igraju štićenici, čuvari i vaspitači, šest kola pre kraja prvenstva ima 26 pobeda, nijedan „remi“ i gol razliku od 82:17! Svega tri kola ih deli od osvajanja šampionata, posle čega ulaze u viši rang takmičenja. Među štićenicima ima i fudbalera koji su prošli škole OFK Beograda, Spartaka iz Subotice, FK Vojvodine!

FUDBAL PROMENIO ŽIVOT ŠTIĆENICIMA

Upravnik VP doma Ivan Mijajlović napominje da je drastično smanjen broj prekršaja u krugu ove ustanove otkako je pre dve godine obnovljen FK Mladost VP dom. Osim što su se sportisti „smirili“ i postali dobri učenici, pozitivno su uticali na ostale štićenike, a zbližili su se i sa zaposlenima, jer s njima zajedno igraju. Nijedan incident nije zabeležen na utakmicama ovog kluba. Fudbalski teren obnovljen je uz pomoć donatora, tako su došli i do dresova. Iz Ministarstva pravde nedavno je stiglo obećanje da će zbog sjajnih rezultata dobiti pravu profesionalnu opremu.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply