TEŠKE optužbe: Kruševacput zakidao na kvalitetu asfalta, priznali radnici!

Zorica Stanković na otvaranju Gašićeve zadužbine, do koje je put uradila po pravilima

Nove optužbe kruševačkih putara: VARALI SMO DRŽAVU praveći loše puteve – Terenski radnici “Kruševacputa” tvrde da njihovo preduzeće potkrada državu tako što u regionalne puteve ugrađuje nekvalitetan materijal.

Zorica Stanković na otvaranju Gašićeve zadužbine, do koje je put uradila po pravilima

 

Foto: S. M. / RAS Srbija Zorica Stanković na otvaranju Gašićeve zadužbine, do koje je put uradila po pravilima

– Godinama smo koristili materijal iz našeg kamenoloma u Radmanovu, na Kopaoniku, koji je bez problema dobijao atest. Otkad je na mesto direktorke došla Zorica Stanković, počeli smo da koristimo materijal iz kamenoloma Mirovo kod Boljevca, koji je nekvalitetan jer ima blata i jalovine – pričaju radnici čiji je identitet poznat redakciji “Blica”. Loš materijal se od države naplaćuje kao dobar, a kvalitet izgrađenih puteva i ulica je očajan.

 

– Mašine se nisu ni pomerile sa regionalnog puta u Poljni, a asfalt je počeo da puca. U Stancima i Lovcima nismo mogli da asfaltiramo zbog ogromne količine blata na podlozi. Nekvalitetan materijal je ugrađen i na kružnom toku u Vrnjačkoj Banji, na Bruskom putu u Kruševcu. Posebna priča je regionalni put Brus-Boturić, projekat sa grebanjem asfalta. Zbog lošeg materijala spuštene su kote, asfalt je samo samleven i tanak sloj stavljen na tu površinu. Samo na tom poslu država je prevarena oko 15 miliona dinara – pričaju radnici pokazujući fotografije sa gradilišta.

Kažu da su šefovi gradilišta koji su se pobunili zbog očajnog kvaliteta kamena poslati na prinudni.

Varanjem države, kako kažu, obezbeđuju se sredstva za donaciju raznih objekata u Kruševcu koji su povezani sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem.

– Donirali smo sređivanje parkinga i staza u kasarnama “Car Lazar” i “Ravnjak” 2014. i 2015, zatim put do Gašićeve crkve-zadužbine na Bagdali, kao i sokak Gašića u Šavranu. Na oba ova puta vruć asfalt je posut sitnim kamenom. Za 30 i kusur godina koliko radim to su jedina dva kolovoza na kojima je urađeno tako nešto. Cena kvadrata asfalta, debljine sedam centimetara, bez podloge i pripreme, iznosi oko 1.300 dinara. Oba ova puta su dugačka po 300 metara pa se lako izračuna koliko smo donirali – priča jedan od mašinista sa višedecenijskim iskustvom.

Da “Kruševacput” pokušava da uštedi na materijalu priznala je prilikom otvaranja deonice Bruskog puta i direktorka Zorica Stanković.

– Stalno su se žalili kako kasnimo. Mi smo želeli da sa 260 miliona dođemo na 200 miliona i da uštedimo što više. Dobili smo jedan od najlepših bulevara – rekla je tada direktorka „Kruševacputa”. Zorica Stanković se juče nije javljala na telefon kako bi odgovorila na ove optužbe.

Rupa dva dana posle asfaltiranja

Kakvog su kvaliteta putevi u Kruševcu najbolje ilustrije slučaj iz septembra 2014. Tada se u Jug Bogdanovoj ulici, samo dva dana nakon završetka radova, pojavila ogromna rupa na kolovozu. Izvođač radova bio je “Kruševacput“!

Izvor: Blic.rs

Link: http://www.blic.rs/vesti/srbija/nove-optuzbe-krusevackih-putara-varali-smo-drzavu-praveci-lose-puteve/pcws3ly

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply