Takmičari Palestre osvojili devet medalja

Palestra

Na 7. državnom prvenstvu Specijalne olimpijade Srbije u plivanju

Palestra

Osvojene medalje možda znače deci i mladima sa posebnim potrebama mnogo, ali svima nama koji radimo kao treneri mnogo je važnije da se ovoj populaciji omogući da se bave sportom, da pokažu znanje i hrabrost i upoznaju drugove iz drugih gradova – rekla je predsednica Sportskog kluba Palestra Mirela Milojević.

Na zatvorenim bazenima u Kruševcu održano je Sedmo državno prvenstvo Specijalne olimpijade u plivanju. Učestvovalo je 60 takmičara iz 10 gradova Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama. I svi su se rukovodili zakletvom Specijalne Olimpijade koju je na ceremoniji otvaranja izgovorio sportista Palestre Aksentije Ivanović: – Dozvoli mi da pobedim, a ako ne mogu pobediti , dozvoli mi da budem hrabar u svom pokušaju.

Takmičare je pozdravio i poželeo sportsku sreću nacionalni direktor Sportskog saveza Srbije Aleksandar Stanojević. Otvarajući takmičenje, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić rekao je takmičarima da su pobednici već samim tim što su uspeli da dođu i hrabro se bore. Podršku im je dao i zamenik gradonačelnika za sport i omladinu, Nikola Petrović.

Članovi Sportskog kluba za decu i mlade sa posebnim potrebama Palestra iz Kruševca osvojili su 9 medalja. Prva mesta su pripala Branimiru Gajiću (50 metara kraul), Olgi Dačić (25 m prsno) i Brankici Misini ( 25 m kraul), drugo su osvojili Miloš Đokić (100 m kraul), Bojan Đorđević (50 m kraul) i Ivana Miljković (25 m kraul), a treće Branimir Gajić (50 m prsno), Miloš Đokić (50 m kraul) i Lidija Vasić (25 m prsno).

Osvojene medalje možda znače deci i mladima sa posebnim potrebama mnogo, ali svima nama koji radimo kao treneri mnogo je važnije da se ovoj populaciji omogući da se bave sportom, da pokažu svoje znanje i hrabrost i upoznaju svoje drugove iz drugih gradova, jer im se retko ukaže prilika za druženjem i putovanjima – rekla je predsednica Sportskog kluba Palestra Mirela Milojević.

Grad Kruševac se pokazao kao dobar domaćin, u saradnji sa Sportskim klubom Palestra, uz stručnu pomoć Plivačkog kluba Napredak i velikog broja volontera Edukativnog centra.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply