Svakim danom sve veći broj pacijenata na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac zbog tegoba prouzrokovanih Korona virusom

EPIDEMIJA U RASINSKOM OKRUGU: U kruševačkoj bolnici dupliran broj pacijenata

ЕПИДЕМИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: У крушевачкој болници дуплиран број пацијената

ČAK 16 pacijenata smešteno je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu,čime je broj hospitalizovanih pacijenata udvostručen u poslednja 24 sata.

Do Zavoda za javno zdravlje pristigla je potvrda i o pet novoinficiranih slučajeva: četiri iz Trstenika i jedan iz Kruševca.

Štab za vanredne situacije grada je na vanrednoj sednici juče uskladio odluke sa poslednjim zaključcima republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 i preporučio nošenje zaštitnih maski i na otvorenom prostoru.

– Svi uslužni objekti (trgovački i ugostiteljski objekati tržni centri, marketi, kafići, barovi, restorani, hoteli-hotelski restorani, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge i svi ostali objekti) moraju da imaju odgovorno lice, čiji je zadatak striktno sprovođenje preventivnih mera – zaključeno je na vanrednoj sednici kruševačkog Štaba.- Nastaviti sa pojačanim inspekcijskim nadzorom Komunalne inspekcije i Komunalne milicije i uskladiti rad sa Republičkom sanitarnom inspekcijom i Policijskom upravom Kruševac prilikom vršenja inspekcijskog nadzora.

Od početka epidemije KOVID-19 potvrđen je kod 1.582 lica, a samo u Kruševcu kod 928. U Aleksandrovcu je do sada zabeleženo 273 slučajeva oboljevanja, u Trsteniku-140, a u Brusu-116.

Varvarin je od početka epidemije zabeležio 69 potvrđenih slučajeva,dok je u Ćićevcu prisustvo korona-virusa utvrđeno kod 56 osoba.

U režimu zdravstvenog nadzora trenutno je 4.542 lica u Rasinskom okrugu. Prema zvaničnim podacima, do sada su u okrugu registrovana 53 smrtna slučaja,koja se u Rasinskom okrugu dovode u vezu sa KOVID-19,dok se izlečenim smatra 1.445 osoba.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/926792/epidemija-rasinskom-okrugu-krusevackoj-bolnici-dupliran-broj-pacijenata

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Svakim danom sve veći broj pacijenata na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac zbog tegoba prouzrokovanih Korona virusom”

  1. goki kaže:

    Ljudi kupujte maskice sada su 20 -40 din uskoro će biti 120 din

Leave a Reply