Sugrađanka štrajkuje glađu zahtevajući ponovno suđenje protiv DIP Savremenog doma

Latinka Petković

Latinka Petković (55), bivša radnica strugare u DIP „Savremeni dom“ u utorak je štrajkovala glađu ispred suda tražeći ponavljanje postupka zbog otkaza od pre 13 godina iz sada već propalog preduzaća

 Latinka Petković

Latinka Petković

Latinka Petković (55), bivša radnica strugare u DIP „Savremeni dom“ u utorak je štrajkovala glađu ispred suda tražeći ponavljanje postupka zbog otkaza od pre 13 godina iz sada već propalog preduzaća.

– Štrajkovaću sve dok ne isteram pravdu – kaže Latinka. – Izgubila sam mnogo do sada, ali sam 10. septembra zatražila da se ponovi sve i da se dokaže istina. Bolovanje se u celom svetu priznaje osim ovde, a ja sam bila bolesna kada sam dobila otkaz.

Latinka je radila od 1989. do 22. oktobra 2001. godine u drvnom gigantu kada se zbog povrede ruke našla na bolovanju, sve do 26. aprila 2002. U međuvremenu u februaru iste godine proglašena je tehnološkim viškom.

– Za sve to sam saznala tek kada sam obaveštena da nemam osiguranje pred komisijom – tvrdi bivša radnica. – Radna knjižica ostala mi je u fabrici.

PROČITAJ JOŠ:  Doktorka iz kovid bolnice otkriva kako prolaze vakcinisani pacijenti koji se ipak zaraze korona virusom i poziva na vakcinaciju

Pravni pokušaji nisu urodili plodom, od slučajeva koji se vodio pred tadašnjim Opštinskim sudom, Okružnim i na kraju, Vrhovnim sudom od 2003. do 2008. Tražeći ponavljanje postupka, tužilja smatra, kako je navedeno, da su sudovi pogrešno primenili materijalno pravo i da su kako, između ostalog stoji u predlogu, svoje odluke zasnovali na lažnom iskazu svedoka protiv kojih je podneta krivična prijava. Smatra i da je pogrešan stav sudova da je 7. marta odbila prijem rešenja o otkazu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply