Sud iz Brusa zahtevao izmeštanje suđenja Jutki, kako bi suđenje bilo pravedno i nepristrasno, bez pritisaka seksualnog predatora i njegovih prijatelja!

Advokat Borivoje Borović za “Novosti”
 Foto: S. Babović

Foto: S. Babović

KRUŠEVAC – OSNOVNI sud u Brusu podneo je zahtev za prenošenje mesne nadležnosti Vrhovnom kasacionom sudu u Beogradu, koji treba da odluči o eventualnom izmeštanju suđenja u slučaju Milutina Jeličića-Jutke, kome se u Brusu sudi po optužbama za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje, potvrdio je za “Novosti” Borivoje Borović, pravni zastupnik oštećene Marije Lukić.
Na poslednjem suđenju 27. maja, izuzeće postupajućeg sudije Mladena Tipsarevića, Borović je sugerisao tužiocu iz Kruševca, koji se izjasnio da ostavlja sudu da odluči po tom pitanju.

– Predsednica suda je odredila umesto Tipsarevića, sudiju Svetlanu Radojković, kojom sam se obratio pisanim putem sa molbom, odnosno zahtevom da zakaže glavni pretres i ponudio termine, koji odgovaraju oštećenoj i meni kao advokatu – navodi za “Novosti” advokat Borivoje Borović.

– Danas sam dobio dopis koji potpisuje sudija Radojković u kojem me obaveštava da je “od strane suda u Brusu, podnet zahtev za prenošenje mesne nadležnosti Vrhovnom kasacionom sudu u Beogradu”, te će eventualni glavni pretres biti zakazan po dobijanju odluke Vrhovnog kasacionog suda”.
To znači, dodaje Borović, da i “oni žele da se izmesti suđenje iz Brusa, kao što smo i mi tražili” i da sud u Beogradu odredi neki drugi na teritoriji Srbije.

– Ovo znači ili se sud uplašio pritiska ili je odlučio da ne trpi pritiske – smatra Borović, dodajući da iz obraćanja bruskog suda višoj instanci proizilazi da regularno suđenje u Brusu nije moguće i navodi da postoji nijedan razlog da Vrhovni kasacioni sud odbije zahtev iz Brusa.-Očekujem da se suđenje izmesti i da postupak krene bez trauma, gde će ostali svedoci i svedokinje svedočiti o Jutkinim potezima prema njima.

Slučaj „Jeličić“, koji je od marta 2018. godine podrazumevao prijavu policije u Kruševcu i to u slučaju sedam oštećenih, te postupanje Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu i podnošenje optužnog predloga samo u slučaju Marije Lukić pred Osnovnom sudom u Brusu, sudski nastavak dobio je ovog februara.

Ročišta su odlagana više puta, a Skupština opštine je kasnije usvojila Jutkinu ostavku. Ispred Osnovnog suda u Brusu je krajem maja vladala navijačka atmosfera, sa parolama, pištaljkama, bubnjevima, a među “navijačima” su bili predstavnici aktuelnog opštinskog rukovodstva, Jeličićeva porodica, predstavnici više nevladinih organizacija. Došlo je i do fizičkog incidenta.

ODBRANA

ADVOKATI Milutina Jeličića ocenili su ranije da se protiv njihovog klijenta vodi politički proces, kao i da je Jutka žrtva nečijih političkih ambicija. Bivši predsednik opštine sve vreme negira krivicu.

Novosti.rs

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:801208-Vrhovni-kasacioni-sud-odlucuje-o-Jutkinom-sudjenju

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply