Student iz Trstenika nagrađen za inovaciju protiv zračenja

Stefan Unić, student Visoko tehničke mašinske škole iz Trstenika, na regionalnom učeničkom takmičenju, koje je organizovao Biznis inkubator centar iz Kruševca, osvojio je drugo mesto za inovativni proizvod, personalizovani orgonit, koji smanjuje svakodnevno zračenje uređaja.

68815009, 453100528868994, 245734539500978176, n

Ljudi 21. veka nisu svesni koliko su izloženi zračenju putem mobilnih telefona, računara, repetitora i dalekovoda. Iz ove činjenice nastala je ideja dvadesetjednogodišnjeg Stefana o zaštiti životne sredine i zdravlja putem orgonita.

„To nam stvara jedno ogromno zračenje i to menja strukturni omotač oko našeg tela, odnosno menja strukturu koju smo trebali da primimo od majke Zemlje, a šalje se zapravo ono što je štetno po nas. Kako da se zaštitimo od tog negativnog zračenja – možemo da pravilno izbalansiramo energiju oko sebe pomoću orgonita, jer su se orgoniti izuzetno naučno pokazali širom sveta kao kvalitetni i dobri u toj sferi zaštite od zračenja, ali i same zaštite životne sredine“, kaže Stefan.

Profesorka Ljiljana Pecić primetila je Stefanovu kreativnost i prijavila ga je na regionalno takmičenje Biznis inkubator centra u Kruševcu.

„Došli smo do zaključka da Stefan poseduje neko određeno znanje iz oblasti orgonita o zaštiti životne, a pre svega i lične i radne sredine. Pošto je ovo bilo takmičenje u biznis idejama, za mene je bilo to i prepoznavanje prilike u smislu da takvih proizvoda nema ovde u Srbiji“, kaže ova profesorka strukovnih studija u Visokoj tehničkoj mašinskoj školi u Trsteniku.

Stefan je osvojio vicešampionsko mesto za proizvodnju orgonita, koji u sebi sadrži spoj metala, smole i kristala, od kojih dominira kvarc.

„Oni se stave u prostoriju pored izvora zračenja, jer ukoliko se stave tamo gde nema izvora zračenja, biće samo dekorativni i neće imati nikakvu ulogu. Dakle stavljaju se pored rutera, pored televizora, na TV prijemnik odnosno tamo gde se nalazi izvor zračenja. Mi tehnološki napredak ne možemo da zaustavimo. U Americi se mobilna telefonija razvija u 5G generaciju, gde se i koristi, ali u nekim manjim mestima masovna primena se odlaže. Do tada će na kutiju za mobilne telefone pisati opasno po zdravlje jer, kako se pretpostavlja, u jednoj sekundi bi 90 milijardi elektromagnetnih talasa udarilo u naše telo, tačnije u glavu“, kaže Stefan.

Orgoniti zračenje primaju sa donje strane, neutrališu sve što je štetno i pretvaraju ga u pozitivnu orgonsku energiju, koja utiče dobro na zdravlje.

Izvor: RTV

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply