Stranke u Kruševcu duguju za zakup tri miliona dinara

Političke stranke u Kruševcu za zakup kancelarijskog prostora Javnom preduzeću Poslovni centar duguju 3.195.000 dinara, rečeno je danas u nadležnom gradskom preduzeću.

Pošto neke stranke zakup nisu plaćale godinama, Poslovni centar je angažovao privatne izvršitelje kako bi naplatio dug.

– Najveći dužnik je Demokratska stranka koja zakup nija plaćala od 2001. godine i sada duguje 1.577.000 dinara. Odbili su ponudu za reprogram, pa smo pustili izvršenje duga kod privatnog izvršitelja. Gradska toplana je na taj način, preko izvršitelja, od Demokratske stranke naplatila dug, rekao je Dragi Marković, direktor Poslovnog centra.

Izvršitelji će izmirenje potražiti i od Liberalno-demokratske partije koja za zakup kancelarije u Domu sindikata duguje 545.000 dinara, a ne odgovara na pozive.

– Jedinstvena Srbija je takođe dosta dugovala, ali je ušla u reprogram duga i sada od njih potražujemo 523.000 dinara. Treba reći da stranke, na osnovu odluke Gradskog veća, kvadrat poslovnog prostora plaćaju po povlašćenoj ceni od 17 dinara za kvadrat.

Komercijalna cena u centru grada je znatno veća – 840 dinara – rekao je Marković.

Kancelarijski prostor po beneficiranim cenama koriste i političke stranke koje nisu parlamentarne na nivou Srbije niti imaju odbornike u lokalnoj skupštin: LDP, URS i SRS.

Dugovanja radikala su 132.000 dinara.

– Tolerišemo ih jer znamo da su u teškoj situaciji. Opomenuli smo ih da plate barem deo duga. Ukoliko to ne učine, moraćemo da im fakturišemo komercijalnu cenu. S Pokretom za promene imamo sudski spor. Oni odbijaju da napuste prostoriju od 40 kvadrata u centru grada. Suđenje je zakazano tek za 10. oktobar – rekao je Marković.

Dug političkih stranaka za korišćenje poslovnog prostora:
Demokratska stranka 1.586.377 dinara
LDP 545.000 dinara
Jedinstvena Srbija 523.000 dinara
Srpska radikalna stranka 132.000 dinara
URS 77.000 dinara

 

Blic izvor

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply